ZENICA

Prosinečki otkrio početni sastav, Džeko se nada pobjedi i podizanju samopouzdanja pred baraž

Kapiten i selektor optimisti. D. Jurišić

Piše: D. Jurišić / Avaz.ba

14.11.2019

Zenica će sutra ponovno biti centar Bosne i Hercegovine. Na stadionu Bilino polje „Zmajevi“ dočekuju jednu od najvećih nogometnih reprezentacija, višestrukog prvaka svijeta, Italiju.

Zahtjevna utakmica

Izabranici selektora Roberta Prosinečkog u dosadašnjem dijelu kvalifikacija na domaćem terenu su ostvarili tri pobjede uz jedan remi, na sve četiri gostujuće utakmice nakon poraza su teren napuštali oborenih glava. 

- Najvažnije je da su svi igrači koji su ovdje zdravi i konkuriraju za nastup. Nakon treninga ćemo sastaviti prvih 11, razgovarali smo s igračima i sve je manje-više jasno već sada. Italija ima dodatno samopouzdanje nakon svih ovih pobjeda. Napravili su dobru reprezentaciju i sigurno nas očekuje teška utakmica - rekao je Prosinečki te dodao da se nada nastavku dobrih igara „Zmajeva“ na Bilinom polju.

Robert Prosinečki. D. Jurišić

- Sigurno je da smo morali biti drugi u ovoj grupi, imali smo dosta problema na u utakmici na strani. Najvažnije je da odradimo dobro kao u Torinu, vjerujem da možemo to ponoviti i u Zenici. Naši momci fizički su spremni i standardni su u svojim klubovima, što je bitno za ovu utakmicu. Imamo pouke iz poraza, radili smo analize - istakao je Prosinečki i potom otkrio prvih 11: Šehić, Kvržić, Kovačević, Bičakčić, Kolašinac, Pjanić, Bešić, Cimirot, Krunić Džeko, Višća.

Podići samopouzdanje

Kapiten naše reprezentacije Edin Džeko istakao je da dobro poznaje igrače iz reprezentacije Italije.

- Tu ne može biti mnogo iznenađenja, jer smo česti igrali jedni protiv drugih. Oni sigurno dolaze motivisani iako su se plasirali na Euro, nama je ovo vrlo bitna utakmica za nastavak Lige nacija u martu i pružit ćemo maksimum kako bismo stigli do pobjede na Bilinom polju i podigli naše samopouzdanje – rekao je Džeko s osmijehom na licu.

Edin Džeko. D. Jurišić

- Znamo se iz Serije A, mi ćemo odigrati najbolje što možemo kako bismo pružili lijep meč za gledaoce. Italijanska reprezentacija nije slučajno došla do osam pobjeda u nizu. Imaju dosta mladih igrača koji tek dolaze. Mi smo sami sebi krivi što nismo na drugoj poziciji u grupi, nećemo podcijeniti Italiju. Nismo igrali na našem nivou, ali sad idemo pokušati pobijediti Italiju - istakao je na kraju Džeko.

Poredak u grupi 

Nakon osam kola odigranih u Grupi J prva je Italija s maksimalna 24 boda i već je osigurala plasman na Euro 2020. Za drugo mjesto i učešće na prvenstvu u naredna dva kola borit će se Finska (15 bodova), Armenija (10) i BiH (10). Grčka je skupila osam bodova, a Lihtenštajn dva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.