HRVATSKA Hoće li promijeniti sportsko državljanstvo

Bivši mladi reprezentativac BiH uzeo pasoš Srbije

G. Š. / Avaz.ba

Jovičić (desno): Lijepo mi je u Gorici

Foto: NK Gorica


Nekadašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Aleksandar Jovičić (24), koji trenutno igra za hrvatsku Goricu, najavio je da bi u decembru mogao napraviti transfer, a promijenio je i državljanstvo. Postao je državljanin Srbije, u čiju bi reprezentaciju sada mogao dobiti poziv.

Ja sam dijete Rudara iz Prijedora, gdje su se moji naselili tokom onih ludih godina. Nekako je logično bilo da mi odatle budemo naslonjeni na Srbiju, bilo je interesovanja iz Superlige. Nije da nije. Međutim, najkonkretniji je tada bio Slaven Belupo. Dobio sam ponudu na mejl. Vidio sam da me ljudi žele, i nisam se mnogo dvoumio. Ispostavilo se da sam napravio pravi potez, rekao je u razgovoru za Mozzart Jovičić, te dodao:

Može da se desi da u decembru promijenim sredinu. Priča se i da ima interesovanja iz Srbije, posebno sada kada sam dobio srpske papire. Ostalo mi je samo da dođem u Beograd i pokupim pasoš. Međutim, ne opterećujem se. Kao što sam mnogo puta rekao, lijepo mi je u Gorici. Imamo dobre rezultate, klub je stabilan. Ne bih da zvučim neskromno, ali igram dobro. 

Dodao je da je u Hrvatskoj odlično prihvaćen.  Sada je jedan od najboljih igrača tima iz predgrađa Zagreba. Ove sezone je odigrao 14 utakmica i postigao jedan gol. 

Uvijek će biti pitanja kako su me prihvatili u Hrvatskoj. Evo, već tri godine sam ovdje i mogu da kažem da nisam imao nijedan problem. Rat je prošao odavno, svi su se okrenuli nekim ljepšim životnim stvarima. Stvarno mi je ovde lijepo. Posebno ove sezone. Igramo sjajno. Dva puta smo pobedili Hajduk, imamo čak pet uzastopnih trijumfa nad Rijekom. Izgleda da im baš ne ležimo. Nije to mala stvar za klub kao što je Gorica. Ali se ne zadovoljvamo. Hoćemo u Evropu. Zaslužujemo to kao tim i klub, konstatuje Jovičić, koji je za mladu reprezentaciju BiH odigrao šest utakmica. Ugovor ga za Goricu veže do 2022. godine.

NA VRH

Podijeli članak na