NJEMAČKA

Bajern potvrdio Kovačevog nasljednika

Dosadašnji pomoćnik vodit će ekipu barem do zimske pauze

Flik: Impresivan pristup. Arhiv

A. Ču. / Avaz.ba

15.11.2019

Bajern Minhen bar je do zimske pauze riješio pitanje trenera.

Da ne bi više nagađali i licitirali imenima, te ovaj, te onaj, u Upravi Bajerna odlučili su se za Hansija Flika (Flick), dosadašnjeg pomoćnika bivšeg trenera Nike Kovača.

Flik je vodio ekipu nakon što je Hrvat razriješen dužnosti, a Bavarci su s njim na klupi prvo dobili Olimpijakos 2:0 u Ligi prvaka, potom su razbili Borusiju Dortmund 4:0.

Odluku o ostanku objavio je Izvršni dopredsjednik Karl-Hajnc Rumenige (Karl-Heinz Rummenigge) večeras na Godišnjoj skupštini u Olimpijskoj dvorani u Minhenu.

Prošle subote, Uli Henes, Hasan Salihamidžić i ja javno smo objavili da je Hansi Flik naš glavni trener do daljnjeg, a budući da ne želimo da se svake subote pitamo hoće li Hansi biti naš glavni trener za sljedeću utakmicu, reći ću vam, dragi članovi: Do daljnjeg znači da će Hansi Flik snositi odgovornost u pogledu sporta do Božića, a potencijalno i dalje. 

Flik ima impresivan koncept treninga i taktike. Njegovo postupanje sa igračima je vrlo dobro, i sviđa nam se njegov ugodan odnos. Kažem vam s apsolutnim uvjerenjem: Mi vjerujemo Hansiju Fliku - kazao je Rumenige.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.