EPILOG Selektor Italije nakon pobjede u Zenici

Mančini: Išli smo s ciljem da dobijemo sve utakmice

Fena
15.11.2019 23:32

Mančini: BiH će otići na Evropsko prvenstvo

Foto: D. Jurišić

Nogometna reprezentacija Italije savladala je večeras u Zenici domaću selekciju Bosne i Hercegovine s 3:0 (2:0) te zadržala maksimalan učinak u okviru kvalifikacijske grupe J za Evropsko prvenstvo 2020. godine. 

Italija je već ranije osigurala plasman na EURO 2020, koji je večeras, inače prvi put u historiji, definitivno ostvarila i selekcija Finske. BiH će novu šansu da im se pridruži na smotri najboljih evropskih nogmetnih selekcija imati u martu iduće godine kroz baraž Lige nacija.

- Mislim da će BiH otići na EP, sa tako dobrim igračima kao što su Edin Džeko i Miralem Pjanić - kazao je na pres-konferenciji nakon utakmice gostujući selektor Roberto Mančini (Mancini), koji je dodao kako moraju još puno raditi da bi na EP-u mogli pobjeđivati i bolje ekipe od BiH.

Italijanski tim je večeras oborio i 80 godina star rekord od devet uzastopnih pobjeda, koliko je italijanska selekcija ostvarila u periodu 1938.-1939. godine.

Na novinarsko pitanje kako se postiže da ekipa upiše deset uzastopnih pobjeda, Mančini je odgovorio da su od početka sebi zacrtali cilj da žele pobjeđivati.

- Ne znam. Vjerovatno tu ima malo i sreće, ali išli smo tim putem. Željeli smo da pobijedimo u svakoj utakmici - kazao je Mančini, koji je u toku ovih kvalifikacija koristio 22 igrača, a što su kao posebno postignuće isticali italijanski novinari.

NA VRH