EURO 2020

Lihtenštajn - BiH: Eldar Čivić probio bunker, dva gola Hodžića

"Zmajevi" ipak trijumfom okončali najgori ciklus od 2006.

Trenutak kada je Čivić zabio svoj prvi gol. Printscreen

Piše: A. Čulić

18.11.2019

22:33

Kraj u Vaduzu. BiH je pobjedom okončala kvalifikacioni ciklus za EP 2020. Najgori još od 2006. Šansu za plasman tražit će kroz utakmice baraža 26. i 31. marta (ukoliko slavimo u polufinalu plej-ofa). Kako sada stvari stoje tamo će osim BiH igrati Sjeverna Irska, Irska i Slovačka/Vels.


87'

Nastavili su "Zmajevi" da napadaju, ali nema ozbiljnijih prilika. I jedni i drugi vjerovatno jedva čekaju da utakmica završi.


81'

Džeko je mogao lako zabiti za 4:0, ali otišla mu je lopta preko noge.


72'

Hodžić je odlično primio dubinsku loptu, zaobišao golmana i pogodio za 3:0. Dva gola Hodžića večeras. Sada se odbrana Lihtenštajna potpuno raspala.


70'

Dobro su kombinovali Hajrović i Bešić, ali ovaj potonji (koji je ušao u igru prije nekoliko trenutaka umjesto Hajradinovića) iz blizine je snažno pucao u golmana. U igru je potom ušao i Edin Džeko umjesto Marka Mihojevića.


64'

Armin Hodžić krunisao je dobru igru golo. Vodimo 2:0. Poslije solo akcije napadač Videotona zabio je s vrha šesnaesterca po zemlji u lijevi ugao gola domaćina.


57'

Vodimo 1:0, napokon. Hajrović je ubacio s desne strane, Hajradinović proslijedio loptu na drugu stativu, a otamo je u mrežu zakuca Eldar Čivić. prvi njegov gol za reprezentaciju.


55' 

Nakon dvije poluprilike Hajrovića, Hotić je imao stopostotnu priliku, ali je s pet metara iskosa s lije strane pucao preko gola. Jedno sedam šuteva smo imali preko gola.

21:46

Počelo je drugo poluvrijeme. U sastavu BiH svoje minute dobit će i Dino Hotić koji je ušao umjesto Harisa Duljevića.

Osim zastave bivše Jugoslavije, na tribinama je i zastava Palestine. Raznih zastava večeras ima na stadionu u Vaduzu.


21:30 - Kraj prvog poluvremena. Nema golova.


45'

Armin Hodžić večeras je najopasniji naš igrač. Odlično je šutirao glavom nakon jako dobrog centaršuta Hajradinovića, ali je domaći golman uz pomoć prečke spasio svoj gol.


38'

Armin Hodžić imao je sjajnu priliku, ušao je s lijeve strane, ali mu je golman skinuo šut. Na odbijenu loptu natrčao je Hajradinović, ali je pucao preko gola. Ovo je bila najbolja prilika za BiH.


32'

Duljević je šutirao s vrha kaznenog prostora, ali je lota prohujala pored gola.


26'

Bičakčić je imao dosad najbolju priliku...


19'

"Zmajevi" imaju loptu u nogama, ali nedostaje zadnji pas. Na tribinama pak zanimljiv detalj, pored zastave BiH nalazi se i zastava Jugoslavije s petokrakom. Rijetko viđen prizor, zaista. 


15' - Prva ozbiljnija prilika naše reprezentacije, Hajradinović je odlično ubacio, golman je reagirao, a onda odbranio i udarac Hajrovića sa ivice šesnaesterca.


7' - U prvim minutama šareni sastav "Zmajeva" dominira terenom i diktira tempo.


20:45

Počela je utakmica u Vaduzu. U prvom meču ovih reprezentacija u ovim kvalifikacijama BiH je u zenici slavila 5:0, a najveću pobjedu u historiji BiH je ostvarila upravo protiv Lihtenštajna, 8:0


20:40

Intonirana je himna BiH. Na igračima se baš vidi visok nivo entuzijazma...




Sastavi timovi pred intoniranje himni. G. Šumar

20:15

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine od 20:45 igra posljednju utakmicu kvalifikacija za EP 2020, vjerovatno jednu od besmislenijih u svojoj historiji.

Dugo u jednim kvalifikacijama nismo bili lošiji, pa je logično zašto naši navijači ne samo da nisu u velikom broju pohodili ovo gostovanje, već mnogi ni na televiziji neće gledati utakmicu.

Selektor Robert Prosinečki odlučio je dati priliku rezervistima, pa je tako u odnosu na prošli meč s Italijom (0:3) u sastavu deset novih igrača. Samo je Bičikčić iz prethodne postave i večeras u startnih 11.

BiH: Pirić, Ćivić, Bičakčić, Memišević, Mihojević, Sarić, Jajalo, Hajradinović, Duljević, Hajrović i Hodžić.

Lihtenštajn: B. Bušel (Buchel), Brandl (Brandle), Gopel (Goopel), Malin, Frik (Frick), Salanović, M. Buhel (Buchel), Hasler, Volfinger (Wolfinger), Reštajner (Rechsteiner), Polverino.

Na tabeli u grupi J, BiH zauzima petu poziciju, dok je Lihtenštajn posljednji, šesti. Već ranije direktan plasman obezbijedile su Italija i Finska.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.