REKSEM

Mladi nogometaši BiH poraženi u Velsu

Naša selekcija pala na pretposljednje mjesto na tabeli

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine. Arhiv

Piše: J. A. / Avaz Sport

19.11.2019

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u Reksemu od domaće selekcije Velsa rezultatom 1:0 u susret četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo do 21 godine.

Izabranici Vinka Marinovića na samom početku meča imali su veliku šansu kada je nakon gužve u kaznenom prostoru, lopta došla do Mujagića koji je sa pet metara šutirao preko gola.

U 19. minuti Vels je imao stopostotnu šansu. Haris (Harris) je umakao našoj odbrani i sa nekih 15 metara iskosa šutirao pored gola. U 36. minuti domaćini su izveli brzu kontru, ali je Kovačević pravovremeno istrčao i spasio naš gol. Tri minute kasnije, Šerbečić je šutirao preko gola, pa su mreže mirovale do odlaska na odmor. 

U nastavku je Vels bio dosta opasniji, ali je naša odbrana bila na visini zadatka. U 59. minuti Vladan Danilović je šutirao iskosa sa 20-ak metara, ali je golman Velsa fenomenalno izvadio loptu ispod same prečke. 

U drugom dijelu vidjeli smo slabu igru naše reprezentacije, a Vels je do pobjede došao u 71. minuti kada je Kulen (Cullen) pogodio same rašlje udarcem sa 20-ak metara.

Naš tim je tako doživio drugi uzastopni poraz u kvalifikacijama i pao na pretposljednje mjesto na tabeli. BiH nakon četiri odigrane utakmice ima četiri boda, dok se Vels nalazi na trećem mjestu sa šest bodova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.