NOGOMET

Hajradinović: Ispunio se moj san, vjerujem da ćemo se dobro spremiti za baraž

Žali što se nije upisao u listu strijelaca protiv Lihtenštajna

Hajradinović: Pobjedom počeo prvi nastup u reprezentaciji. NSBiH

J. A. / Avaz Sport

19.11.2019

Haris Hajradinović je svoj prvi nastup za A reprezentaciju BiH upisao sinoć u susretu posljednjeg kola kvalifikacija za Euro, protiv Lihtenštajna.

Na povratku iz Vaduza, govorio je o značaju ove utakmice za njega lično, te utiscima nakon debija.

- Ispunila mi se želja, ispunio mi se san da zaigram za selekciju svoje zemlje i šta drugo da kažem nego da sam sretan jer je zaista velika stvar nositi dres sa nacionalnim grbom. Debi je dobro prošao, zadovoljan sam pobjedom od 3:0. Moram naglasiti da je teren bio malo loš, ali bez obzira na to, odigrali smo dobro utakmicu, pobijedili i idemo dalje. Imamo dosta vremena do baraža i vjerujem da ćemo se dobro spremiti - rekao je Hajradinović u razgovoru za zvaničnu stranicu NSBiH. 

Nakon što su se slegli prvi utisci, Hajradinović žali što se nije upisao u listu strijelaca. 

- Mogao sam postići i neki gol, ali jednostavno nije se dalo. Vjerujem da će biti još prilika. Željeli smo svi pobjedu i važno je da smo je ostvarili jer sinoć sam sa nekim igračima igrao prvi put, pa na osnovu nekoliko treninga, nismo mogli baš najbolje da se razumijemo. Bez obzira što je sa druge strane bio Lihtenštajn smatram da smo dobro izgledali na terenu i da su svi momci ozbiljno shvatili taj meč. Željeli smo da ovu posljednju utakmicu kvalifikacija završimo na najbolji mogući način i drago mi je što sam pobjedom počeo prvi nastup u reprezentaciji - poručio je Hajradinović.

Njega sada čekaju klupske obaveze. 

- Sada se okrećem klubu i obavezama koje imam jer već u nedjelju nastavljamo sa prvenstvenim utakmicama. Na meni je da treniram, igram dobro, da budem zdrav a onda nadam se i novim izazovima u baražu - zaključio je Hajradinović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.