BEOGRAD U Policijskoj upravi grada Beograda utvrđuju se razlozi i detalji incidenta

Uhapšena dvojica napadača koji su pokušali oteti fudbalera Fiorentine

Avaz.ba

Tadić: Zašto je bio na meti otmičara

Foto: Kurir


Policija je u srijedu ujutro brzom akcijom uhapsila dvoje od troje napadača na fudbalera Aleksu Terzića (20), prenosi "Kurir".

U Policijskoj upravi grada Beograda utvrđuju se razlozi i detalji incidenta, a mladi reprezentativac Srbije i prvotimac Fiorentine zadobio je lakše tjelesne povrede - frakturu nosa, iščašenje ruke, hematome na glavi i licu.

Po povratku iz Niša, gdje je Terzić u nacionalnom dresu igrao utakmicu protiv Rusije, na autoputu oko Autokomande primijetio je da ga prati Audi A6 i da se "unosi" u njegov BMW italijanskih tablica. Aleksa je procijenio da nije siguran i ubrzao je, ali su napadači krenuli da ga jure i da voze paralelno s njim tražeći mu da otvori prozor, što je on i učinio.

Tada su od njega tražili da stane i da im da 5.000 eura. Terzić je nastavio da vozi i u jednom momentu, već na Novom Beogradu, udario u taksi koji se našao na putu. Tu je utrka prestala i uslijedio je fizički napad. Dva momka su izašla iz Audija A6, izvukla ga iz automobila i nanijela mu lakše tjelesne povrede.

Svemu tome je svjedočio taksista, koji je bio priseban i pozvao policiju. Policija i Hitna pomoć brzo su stigli na mjesto događaja, a napadači su pobjegli. Terzić je prevezen u zemunsku bolnicu, gdje su mu ustanovljene povrede.

U Audiju A6 je bila i djevojka, koja je rano jutros uhapšena sa jednim momkom, dok se za drugim još traga.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na