ENGLESKA

Murinjo impresioniran uvjetima u Totenhemu: Ovo nigdje ovako nema

Veselim se izazovu i odgovornosti da donesem veselje svima koji vole ovaj klub

Murinjo na prvom treningu. Twitter

A. Ču. / Avaz.ba

20.11.2019

Žoze Murinjo (Jose Mourinho) danas je prvi put vodio Totenhem kao novi njegov trener. U intervjuu za zvaničnu stranicu iskazao je impresije uvjetima koji su ga dočekali.

- Privilegija je kada trener dođe u klub i osjeti se tako sretnim zbog ekipe koju će imati na raspolaganju - izjavio je Murinjo, pa nastavio. Ovo nisu riječi momenta, ovo nisu riječi mene kao trenera Totenhema. Ovo su riječi koje ponavljam posljednjih tri, četiri, pet godina, čak i kao protivnik - igrati protiv Totenhema uvijek je bilo teško, ali i prelijepo. Bilo je to jedno od mjesta na koja sam dolazio sa strašću - pričao je Murinjo o prethodnom stadionu, a onda se okrenuo novom:

- Kada kažete da je Totenhemov stadion lijep, skromni ste. Morate reći da je to najbolji stadion na svijetu. Zaista mislim da je to tako. Trening kompleks nema premca. Možda se može porediti tek s nekima u Americi. Nijedan evropski fudbalski trening kamp se ne može porediti s ovim, bez obzira na nivo kluba, a bio sam u većini najboljih mjesta. Uvjeti za rad su jednostavno nevjerovatni. Veselim se izazovu i odgovornosti da donesem veselje svima koji vole ovaj klub - riječi su Portugalca.

On nije želio obećati velike rezultate, ali je obećao strast i da će biti posvećen. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.