EURO 2020.

Naši bivši i sadašnji reprezentativci podržali Džeku

Džeko: Razočaran sam.... Arhiv

Piše: G. Š. / Avaz.ba

21.11.2019

Otvoreno pismo kapitena našeg državnog tima Edina Džeke, koji je na svom Instagramu prokomentirao neuspjeh u kvalifikacijama za Euro 2020. godine, i danas je top-tema u bh. fudbalskim krugovime.

Mnogi naši fudbaleri - od Ibrahima Šehića, Ermina Bičakčića, Radeta Krunića, Harisa Duljevića, Amera Gojaka, Izeta Hajrovića, Harisa Hajradinovića... do Anela Hadžića, Darija Đumića, Senijada Ibričića, Milana Đurića... dali su mu punu podršku. Komentar je napisao i hrvatski reprezentativac Dejan Lovren, koji je rođen u Zenici, a porijeklom je iz okolice Kaknja. 

- Aferim, kapitenu - napisao je Hajradinović.

- Kapitenski, kao uvijek - konstatirao je Hadžić.

- Grande capitano - poručio je Krunić.

- Bravo - kratko je napisao Hajrović.

- Samo je jedan kapiten - ističe Ibričić.

Podsjetimo, kapiten naše reprezentacije u svom otvorenom pismu napisao je:

- Iza nas su još jedne kvalifikacije u kojima smo mogli i morali mnogo više. Znam da su svi razočarani, jer sam i ja sam razočaran i kao navijač, i kao igrač, i kao kapiten. Imam 33 godine i jedina neispunjena želja, jedini neispunjeni san je da sa svojom reprezentacijom igram na Evropskom prvenstvu.

Kroz kvalifikacije nismo uspjeli u tome i, nećemo se lagati, bili smo loši. Podbacili smo i nismo sretni zbog toga. Nismo bili na našem nivou, niko od nas, i nismo zaslužili da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Možemo danima pričati zbog čega je to bilo tako, ali činjenica je da nismo uspjeli, ali da imamo novu šansu. Hajde da zaboravimo na sve što se dešavalo i da za nekoliko mjeseci, kad nas očekuje utakmica baraža, svi zajedno pokušamo ostvariti plasman na Euro.

Kad kažem svi zajedno, mislim zaista na sve, počevši od igrača, navijača, medija, Saveza, stručnog štaba, svih nas skupa, jer samo kao tim, koji podrazumijeva sve nabrojane, možemo to uraditi. Moramo stvoriti pozitivnu energiju, jer svi imamo zajednički cilj i svi volimo BiH.

San nas, igrača, je da igramo velika takmičenja, a mnogima od nas bliži se i kraj karijere i ne želim da se sutra pogledam u ogledalo i shvatim da smo propustili ispuniti naše snove. Kao kapiten, kao igrač, kao navijač jedne i jedine naše domovine, obećavam da ću na terenu, zajedno sa svojim saigračima, dati sve od sebe da ostvarimo plasman, ali treba nam vaša pomoć.

Toliko puta ste nas bodrili, toliko puta bili naš vjetar u leđa, ali često smo vas znali iznevjeriti, kako vas, tako i sami sebe. Svi zajedno trebamo vjerovati da je uspjeh moguć i svi zajedno trebamo koračati ka istom cilju – plasmanu na Euro, jer mi to možemo, jer ćemo mi to pokušati zaslužiti na terenu, ostavljajući srce za BiH - poručio je Džeko. 

Naš državni tim dočekat će 26. marta Sjevernu Irsku u polufinalu Lige nacija, gdje se igra samo jedan meč. Drugi polufinalni par je Slovačka – Republika Irska, a sutra će  žrijebom u Nionu biti određen domaćin finalne utakmice.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.