PREMIJER LIGA IZ Sindikata profesionalnih fudbalera u BiH

Igrači naplatili dugovanja od Slobode i Čelika

G. Š. / Avaz.ba

Husejinović je jedan od igrača koji je dobio pravnu bitku

Foto: Arhiv


Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini upoznao je javnost sa posljednjim, kako ističu, uspješnim aktivnostima.

- Pravni tim naše organizacije vodio je u proteklim mjesecima i pozitivno okončao sporove za veliki broj igrača, koji su naplatili svoja potraživanja od nekoliko klubova. Igrači Said Husejinović, Adis Hadžanović i Marinko Rastoka riješili su svoj status i naplatili potraživanja od FK Sloboda Tuzla, a pri tome želimo istaknuti pozitivan primjer savjesnog poslovanja, transparentnosti i spremnosti na dogovor novog rukovodstva FK Sloboda Tuzla, što je rijetka situacija kada su u pitanju odgovorne osobe premijerligaških klubova - saopćeno je iz Sindikata profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini, koji je vodio sporove za veliki broj igrača protiv NK Čelik Zenica.

Oni su uspješno okončani u proteklom periodu, a nažalost, kašnjenje s realizacijom isplate dugovanja na osnovu presuda protiv kluba rezultiralo je neodigravanjem utakmice 15. kola Premijer lige BiH između FK Željezničar i NK Čelik Zenica. 

- Naša organizacija trenutno vodi još nekoliko postupaka protiv ovog kluba zbog višemjesečnog kašnjenja s isplatama dospjelih potraživanja prema igračima. Želimo istaknuti da su pojedini sporovi bili izuzetno komplicirani zbog specifičnosti ugovornih odnosa između igrača i klubova te apeliramo na igrače da koriste resurse koje im pruža SPFBiH kako bi se u potpunosti osigurali prilikom zaključivanja radnog odnosa s klubovima. 

- Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini trenutno vodi više od 20 sporova za igrače te će naša organizacija u narednim sedmicama objaviti podatke o tome koliko smo novca osigurali igračima u ovoj kalendarskoj godini, a ovim putem pozivamo sve igrače Premijer lige BiH, Prve lige FBiH, Prve lige RS, fudbalerke Premijer lige BiH, fudbalerke trenere i bh. igrače u inozemstvu da postanu članovi naše organizacije te da vode brigu o svojim pravima - saopćeno je iz Sindikata profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini.

Više o temi

SLOBODA
Nalić bez pet startera na Pecari
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na