FK SARAJEVO

Handžić se vratio u trenažni proces, Pidro trenira po posebnom programu

Handžić: Sanirao povredu. Arhiv

G. Š. / Avaz.ba

22.11.2019

Fudbaleri Sarajeva nastavak sezone i subotnje gostovanje Veležu u sklopu 17. kola BH Telecom Premijer lige BiH dočekuje sa povoljnim zdravstvenim biltenom. Većina prvotimaca je u punom pogonu i stavit će se na raspolaganje šefu stručnog štaba Husrefu Musemiću.

U konkurenciji za subotnji duel sigurno neće biti Kenan Dervišagić, koji se u utorak povrijedio na prijateljskoj utakmici protiv Olimpika (5:0). U pitanju je distorzija skočnog zgloba, zbog čega neće konkurirati ni za derbi sa Željezničarom.

S druge strane, Darko Lazić zbog lakše povrede nije bio u konkurenciji za prijateljsku utakmicu protiv Olimpika i pošteđen je do ponedjeljka, ali on svakako neće konkurirati za predstojeći susret zbog suspenzije nakon tri žuta kartona. Za razliku od njega, s ekipom normalno trenira Dušan Hodžić, kojeg, također zbog lakše povrede, nije bilo na utakmici s Olimpikom.

- Haris Handžić se vratio u trenažni proces nakon četiri propuštene utakmice i više od mjesec pauze. Selmir Pidro radi po posebnom planu i programu. Redovno trenira s ekipom, radi na stjecanju fizičke spreme i njegov povratak na teren očekuje se krajem godine, kako je i prvobitno planirano - saopćeno je iz FK Sarajevo.

Pored Lazića, u Mostaru neće biti ni "kartoniranog" Anela Hebibovića. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.