LONDON

Abramovičev saradnik otkrio hoće li ruski milijarder prodati Čelsi

Roman se na kormilu "Plavaca" nalazi od 2003. godine

Abramovič: Prvi čovjek Čelsija. AFP

J. A. / Avaz Sport

22.11.2019

Roman Abramovič na kormilu Čelsija nalazi se od 2003. godine. Ruski milijarder mjesecima ne može gledati uživo mečeve kluba koji vodi zbog problema s dobivanjem britanske vize.

To je bio i osnovni razlog za spekulacije oko prodaje kluba, ali upućeni sada tvrde da je ruski tajkun, ohrabren odličnim startom Frenka Lamparda (Frank) na mjestu menadžera, odlučio da odustane od namjere da proda akcije londonskog kluba.

List "The Daily Telegraph" je prenio da u posljednjih 18 mjeseci nije bilo ozbiljne ponude za kupovinu Čelsija.

Prije toga je navodno jedan konzorcijum s Bliskog iskota poslao ponudu od 2,9 milijardi eura, ali je odustao zbog problema oko predložene rekonstrukcije Stamford bridža koja bi vrijedila 1,4 milijardi eura. 

- Što se Romana tiče bilo kakva priča o prodaji Čelsija je završena. Zadovoljan je razvojem situacije. Čelsijeva akademija je uspješna, to je oduvijek želio da vidi i sada sve funkcionirao kako je planirano - rekao je za list neimenovani Abramovičev saradnik.

On je također dodao da Abramovič nije zainteresiran za osvajanje trofeja u ovom trenutku, već prije svega želi da vidi mlad tim koji igra atraktivan nogomet, što će ga poštedjeti daljih velikih ulaganja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.