PREMIJER LIGA

Predsjednik Borca prozvao Elvedina Begića: Čim je nešto dobro u Banjoj Luci, krenu opstrukcije iz Sarajeva

Čelnik Banjalučana nezadovoljan suđenjem protiv Zrinjskog

Zeljković: Žestoka reakcija. Arhiv

A. Ču. / Avaz.ba

23.11.2019

Prvi čovjek banjalučkog Borca Vico Zeljković razočaran suđenjem u meču između Borca i Zrinjskog sazvao je konferenciju za medije na kojoj je prozvao između ostalih i prvog čovjeka NSBiH Elvedina Begića.

Zeljković je bio razočaran što je njegovom timu poništen, prema njegovim riječima, čist pogodak na početku drugog poluvremena, pa je pitao čelnike NS BiH da li će postupiti isto kao u prethodnom meču kada je sudija zbog greške u korist Borca kažnjen sa deset utakmica suspenzije. 

"Znamo da nije praksa da se ovakva konferencija za medije održi poslije utakmice jer glava zna biti vruća, na početku bi se odmah zahvalili gostima iz Mostara koji su bili jako korektni i želimo se ograditi od toga da ovo ima veze s njima. Ja želim postaviti pitanje predsjedniku NS BiH Dini Begiću i generalnom sekretaru Adnanu Džemidžiću da li će i ovaj put sazvati vanrednu sudijsku komisiju i kazniti sudije sa po 10 utakmica. Mi smo danas drastično oštećeni i poništen nam je čist pogodak, gol je regularan i mi smo to vidjeli na snimku. Neću reći da je to bilo namjerno, ali to graniči s nekom vrstom čuda jer se napravi pritisak određene vrste jer smo pobijedili nekoliko utakmica u nizu. Napravila se negativna priča oko nekih penala koji su svirani, pogotovo u zadnjoj utakmici protiv Radnika za rezultat od 2:0, nakon čega se ispostavilo da to nije bio penal i sudije su kažnjenje. Danas imamo situaciju da smo mi drastično oštećeni što je direktno utjecalo na rezultat - kazao je prvi čovjek Borca i dodao da Borac neće igrati Premijer ligu BiH ako nekome smeta.

- S tim u vezi postavljam opet pitanje da li će NS BiH reagovati jer trebaju imati iste aršine prema svim klubovima. Čim nešto u Banjoj Luci i RS-u krene dobro, to naiđe na opstrukciju iz Sarajeva. Na osnovu njihove reakcije i mi ćemo povući određene poteze, ulaže se puno novca, truda i energije i nećemo dozvoliti da se neko iz nečijih razloga ne voli i da pokušava da utječe na naše rezultate. Ako Borac nekome smeta, ne mora ni igrati ovu ligu. Budite sigurni da smo mi ozbiljni ljudi koji rade ozbiljan posao, ne damo na sebe i ne diramo druge -  poručio je Zeljković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.