SENZACIJA

Kovač kandidat za klupu Bajernovog žestokog rivala

Destinacija koju niste ni mogli zamisliti

Kovač blizu novog angažmana. AFP

J. A. / Avaz Sport

25.11.2019

Hrvatski trener Niko Kovač, izgleda neće biti predugo bez posla. Naime, nakon što je raskinuo saradnju s Bajernom, Kovača se već počelo gurati u neke klubove Bundeslige poput Herte, ali posljednje informacije koje kruže njemačkim medijima donose kako je Kovač jedan od glavnih konkurenata za preuzimanje Borusije Dortmund.

Naime, Švicarcu Lusijenu Favreu (Lucien) u klubu navodno više ne vjeruju, a kako i ne bi kada je Borusija na šestom mjestu lige i muči se u Ligi prvaka više nego ikad u posljednjih nekoliko godina. Navodno bi Favre mogao biti bivši već sljedeće sedmice ako se vrati poražen s gostovanja na Kamp Nou. 

Sportski direktor Borusije, Mihael Cork (Michael Zorc), već je naznačio aktualnom treneru kako želi protiv Barcelone vidjeti neku novu Borusiju, ali nekako je teško za povjerovati da će Barcelona lako dozvoliti iznenađenje na svom terenu. Dakle, već bi u četvrtak Švicarcu mogao biti uručen otkaz, a zbog toga su mnogi njemački ugledni mediji počeli spekulirati o njegovu nasljedniku.

"Bild" je stoga pustio priču kako se u Borusiji trenutno razmišlja o trojici trenera, Rogeru Šmidtu (Schmidt), Mauriciju Poketinu (Mauricio Pochettino) i  Ralfu Rangniku (Rangnick), ali je u priču ubacio i Niku Kovača za kojeg tvrde kako itekako ima šansu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.