SLAVNI TRENER

Ferguson: Uz malo sreće i istrajnosti, sve će u Junajtedu doći na svoje mjesto

Škota posebno raduje što Solskjer forsira dosta mladih igrača

Ferguson: Smatra da uvijek postoji izazov. AFP

J. A. / Avaz Sport

25.11.2019

Bivši trener Mančester junajteda Aleks Ferguson (Alex) smatra da je pred klubom s Old Traforda period pun izazova. Slavni Škot, koji je s Junajtedom osvojio 13 titula u Premijer ligi i dvije Lige prvaka, smatra da je klub na dobrom putu pod komandom Olea Gunara Solskjera (Gunnar Solskjaer). 

Ferguson, koji u maju 2013. godine otišao u penziju, kaže da ga posebno raduje što Solskjer forsira dosta mladih igrača iz klupske akademije. 

- Imamo sjajnu strukturu u klubu, veliki broj mladih igrača koji stasavaju, to se nikada nije promijenilo. Uvijek postoji izazov i to se dešava i u ovom trenutku. Uz malo sreće i istrajnosti, sve će doći na svoje mjesto - kaže Ferguson. 

Tvrdi da se ne plaši toga da će talentirani mladi igrači ubuduće zaobilaziti Mančester junajted. 

- Ovi mladi koji su sada u Junajtedu su veoma dobri. Imaju dobar sistem. Za svakog mladog igrača je sjajna stvar da bude dio velikog kluba kao što je Mančester junajted. Engleska trenutno proizvodi sjajne mlade igrače koji predstavljaju zemlju na pravi način i to može samo biti dobro. Nadam se da će i Škotska slijediti taj put - zaključio je Ferguson.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.