REPREZENTACIJA

Predsjednik NSBiH o selektoru: Zašto se Begić neće sastati s Prosinečkim

Prosinečki: Najavio razgovor sa Begićem. Avaz

E. J. / Avaz.ba

25.11.2019

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspjela da se kroz kvalifikacije plasira na Evropsko prvenstvo 2020, pa joj je jedina šansa baraž Lige nacija u kojem će se sastati sa Sjevernom Irskom. Ako "Zmajevi" prođu ovu prepreku, čekao bi ih bolji iz duela Slovačke i Irske.

Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH prošlog mjeseca donio je odluku da Prosinečki bude selektor do završetka kvalifikacija, ali i utakmica baraža, koje će biti odigrane u martu. Međutim, veliko je pitanje da li će on ostati na klupi "Zmajeva" do tada, prenosi "Mondo".

Očekuju prijedloge 

Mediji su objavili da će njegova sudbina biti rješavana u utorak na sastanku s predsjednikom NSBiH Elvedinom Begićem, koji je čak i sam Prosinečki najavio. Povodom toga "Mondo" je kontaktirao prvog čovjeka Saveza i dobio informaciju da sutrašnjeg sastanka ipak neće biti.

- To je prazna priča da ćemo se sastati sutra. Nismo se ni dosad nasamo sastajali tako često, a pogotovo ne u vezi s ovim pitanjima - rekao je Begić i podsjetio da je Izvršni odbor NSBiH zadužio Zvjezdana Misimovića, Seju Kajtaza, Dušana Bajevića i Munira Talovića da analiziraju rad selektora i daju prijedloge.

Begić: Čeka mišljenje struke. Arhiv

Begić je otkrio da bi se o sudbini Prosinečkog ipak moglo raspravljati do kraja sedmice.

- Oni moraju prvo da sjednu ove sedmice, razgovaraju i naprave svoje analize i viđenje situacije. Po mojim saznanjima, to bi moglo biti već u srijedu. Poslije toga idemo na Izvršni odbor - potvrdio je Begić.

Ostaje li na klupi

On se osvrnuo i na izjavu Prosinečkog, koji je nakon žrijeba plej-ofa Lige nacija rekao da će u utorak biti poznato ostaje li na klupi "Zmajeva“.

- Nismo razgovarali jučer, razgovarat ćemo u utorak i tada će sve biti jasno - rekao je u subotu Prosinečki.

Međutim, Begić je za "Mondo" podsjetio da nije on taj koji odlučuje o selektoru.

- Ja to nisam nikad radio, niti ću raditi, s obzirom na zaduženja i potrebu da ljudi iz struke kažu svoje mišljenje. Izvršni odbor NSBiH nikada nije donosio odluke dok nije struka dala svoje prijedloge i izvještaje - zaključio je Begić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.