LIGA PRVAKA

Dinamo protiv Atalante: Da li će Gojak igrati za "Modre" u utakmici sezone?

Gojak i saigrači na večerašnjem treningu u Milanu. Slavko Midzor/PIXSELL

E. J. / Avaz.ba

25.11.2019

Izvjesno da će Dinamo protiv Atalante igrati u sistemu 3-5-2, navode zagrebačke "Sportske novosti" uoči utakmice sezone za "Modre", koji će sutra u Milanu (21 sat) kao gosti protiv italijanske Atalante igrati možda i presudni meč u borbi za plasman u osminu finala evropske Lige prvaka u nogometu.

Stoperi će biti Kevin Teofil-Katerin (Theophile-Catherine), Emir Dilaver i Dino Perić. U sastav se vraća Petar Stojanović (na desni bok), poziciju na lijevom beku, naravno, zauzet će Marin Leovac, navode "Novosti". Golman je Dominik Livaković.

U sredini terena, prema istom izvoru, uz Arijana Ademija, trebali bi zaigrati Dani Olmo i Luka Ivanušec, makar se oporavio i Amer Gojak nakon povrede, pa se može razmišljati da se možda i reprezentativac Bosne i Hercegovine ubaci u udarni sastav. Naravno, u napadu će biti Mislav Oršić i Bruno Petković.

Dodaje se da, iako su "Modri" protiv Šahtara u Ligi prvaka i Hajduka u šampionatu Hrvatske prosuli dobivene utakmice, treba biti optimist pred njihov duel u Milanu, jer ekipa trenera Nenada Bjelice zaista izgleda jako dobro.

Podsjetimo, u grupi C Lige prvaka nakon četiri kola vodi engleski Mančester siti sa deset bodova. Po pet imaju Dinamo i ukrajinski Šahtar, dok je Atalanta posljednja sa samo jednim bodom. Dva prvoplasirana tima nakon šest kola igrat će u osmini finala Lige prvaka, dok će se trećeplasirani priključiti Evropskoj ligi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.