GRBAVICA

FK Željezničar otkrio zašto radovi na izgradnji krova istočne tribine nisu počeli 25. novembra

Postavljanje krova istočne tribine prolongirano za 7. decembar. Arhiva

G. Š. / Avaz.ba

26.11.2019

Upravni odbor FK Željezničar donio je odluku da se radovi na montaži krova istočne tribine stadiona Grbavica obustave iz sigurnosnih razloga do završetka zadnje prvenstvene utakmice protiv FK Velež, koja je zakazana za 7. decembar. Iz Uprave kluba s Grbavice naglasili su da ne žele dovoditi u pitanje bezbjednost publike na stadionu.

- Otvaranjem gradilišta na istočnoj tribini bilo bi neophodno obezbjediti dodatne sigurnosne mjere, što bi izazvalo neplanirane troškove klubu. Izvođač radova, kompanija GMC iz Usore trenutno izvodi radove koji ne podrazumijevaju zatvaranje tribine, uključujući mjerenja, bušenja, pripreme ankera i slično, saopćeno je iz FK Željezničar. 

Na kraju je značajno naglasiti i to da pomjeranje početka pripreme i montaže konstrukcije krova neće uticati na planirani datum završetka radova i svečano otvorenje istočne tribine stadiona Grbavica. 

Prema prvobitnom planu, podsjetimo, radovi na izgradnji krova istočne tribine stadiona Grbavica trebali su početi 25. novembra, na Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.