LIGA PRVAKA

Juve slavio protiv Atletika, Bajern deklasirao Zvezdu, Atalanta bolja od Dinama

Piše: Al. Ti. / Avaz.ba

26.11.2019

Detalj s večerašnjih utakmica - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

U noćnom terminu odigrano je dodatnih šest utakmica petog kola Lige prvaka u grupama A, B, C i D.

U grupi A igran je derbi večeri, gdje je Real Madrid dočekao PSG , a na kraju je bilo 2:2

Vodstvo Kraljevskom klubu donio je Karim Benzema golovima u 17. i 80. minuti. Ipak ekspresno izjednačenje u samo tri minute donose Mbape i Di Marija. U drugoj utakmici iste grupe Galatasaraj i Briž su podijelili bodove odigravši 1:1.

Iz grupe A su se u osminu finala plasirali PSG i Real Madrid.


U grupi B Bajern je u Beogradu deklasirao domaću Crvenu zvezdu, a bilo je 6:0. Golove za Bavarce postigli su Gorecka (Goretzka) i Levandovski, koji je zabio četiri puta, a u finišu strijelac je bio Toliso.

U drugom susretu Totenhem je u Londonu nakon velikog preokreta stigao do trijumfa protiv Olimpijakosa, a bilo je 4:2. Gosti iz Pireja vodili su 2:0 nakon 20-ak odigranih minuta i činilo se da će ovo biti loš debi u Ligi prvaka za novog trenera Žozea Murinja (Jose Mourinho).

Ipak uslijedio je nestvaran preokret "pijetlova". Ali u finišu prvog dijela smanjio na 2:1, da bi u drugom poluvremenu na terenu postojala samo jedna ekipa i to domaća.

Kejn je poravano u 50. minuti, a Orije (Aurier) donio vodstvo od 3:2. Konačnih 4:2 postavlja ponovo Heri Kejn (Harry Kane).

Na Etihadu je Mančester Siti u okviru grupe C odigrao samo 1:1 sa Šahtarom. Gol za prvake Engleske postigao je Gundogan, a timu iz Ukrajine bod donosi Solomon.

U drugom susretu iste grupe Atalanta je na San Siru savladala Dinamo iz Zagreba, a bilo je 2:0. Strijelci za nominalne domaćine bili su Murijel iz penala u 27. minuti i Gomez u 47.

Reprezentativac BiH Amer Gojak u igru je ušao u 67. minuti, a Hajrović nije ni konkrurirao za utakmicu.

I konačno u grupi D Juventus je na svom teren savladao Atletiko Madrid i tako ovjerio plasman u osminu finala. Strijelac jedinog gola bio je Dibala koji je majstorski pogodio iz slobodnjaka u finišu prvog poluvremena.

Miralem Pjanić odigrao je svih 90. minuta za aktuelne prvake Italije.

Ranije i istoj grupi igrali su Bajer i Lokomotiva, a njemački tim slavio je 2:0.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.