NOGOMET

Ibrahimović se vraća u Švedsku, i to u potpuno novoj ulozi

Fenomenalan marketinški potez

Ibrahimović: Donio konačnu odluku. AEG

J. A. / Avaz Sport

27.11.2019

U trenucima dok nogometni svijet iščekuje gdje će Zlatan Ibrahimović nastaviti karijeru, švedski napadač izabrao je klub, ipak ne u kojem će obuti kopačke, već u koji želi investirati.

Zlatan Ibrahimović postao je suvlasnik Hamarbija, potvrđeno je na zvaničnom sajtu kluba. Šveđanin čiji ugovor s LA galaksijem istječe krajem godine odlučio se da investira u domovini, a nema sumnje da je ovo fenomenalan marketinški potez za klub iz Štokholma.

Dogovorio sam s Hamarbijem i AEG-om da ova stvar postane globalna koliko god je moguće. Važno je da za Hamarbi znaju svi na svijetu. Ne samo u Švedskoj, nego širom svijeta. Svi treba da znaju ko je Hamarbi i, kada vide grb kluba, da kažu: To je Hamarbi - rekao je Ibrahimović u razgovoru za švedski "Sport Bladet".

Legendarni napadač kupio je 50 posto dionica Hamarbija koje su u vlasništvu "American Anschutz Entertainment Groupa" (AEG).

- Igrao sam u Galaksiju i stekao dobar odnos s ljudima iz AEG-a. Sada sam dobio priliku da postanem njihov partner i to je nemoguće odbiti. Ne za ljude koji su tako uspješni u biznisu. Osim toga, povezan sam sa Švedskom i sve se poklopilo - poručio je popularni Ibra. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.