REPREZENTACIJA Nakon smjene Prosinečkog

Ko su kandidati za mjesto selektora

Moguće više raspleta situacije

G. Š.

Prosinečki: Danas odluka

Foto: Arhiv


Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH izglasao je nepovjerenje selektoru Robertu Prosinečkom, a kandidati za tu poziciju su Dušan Bajević, Safet Sušić, Miroslav Ćiro Blažević, Meho Kodro, Amar Osim, Husref Musemić, Milovan Rajevac...

Nije tajna da čelnici NSBiH već duže vrijeme na mjestu selektora žele vidjeti Bajevića. Od odlaska Safeta Sušića s kormila našeg državnog tima, „Princu s Neretve“, koji uskoro puni 71 godinu, u nekoliko navrata je bila ponuđena ta mogućnost, i kao „šok-terapija“ i kao dugotrajan angažman, ali je on nije želio prihvatiti.

S obzirom na to da Sušić još ne razmišlja o povratku na čelo naše reprezentacije, u ovom trenutku je navodno najrealnija opcija da „Zmajeve“ zajedno preuzmu Ćiro Blažević i Kodro. Ipak, veliki motivator – što je u ovom trenutku vrlo bitno, Ćiro će uskoro proslaviti 85. rođendan, a Kodro je u najboljim trenerskim godinama.

Također, tu su i dva ozbiljna, dokazana kandidata iz naše lige - Amar Osim i Husref Musemić, a ne treba zaboraviti ni Milovana Rajevca, koji je tokom minule „selektorske križaljke“ bio kandidat Fudbalskog saveza Republike Srpske. Rajevac je trenutno bez angažmana.

NA VRH

Podijeli članak na