FK SARAJEVO

Bordo tim posjetio Dom za djecu bez roditeljskog staranja Sarajevo

Današnjom posjetom ozvaničen je početak saradnje FK Sarajevo i Doma za djecu bez roditeljskog staranje Bjelave. FK Sarajevo

G. Š. / Avaz.ba

27.11.2019

Sedmicu 140. gradskog derbija Fudbalski klub Sarajevo odlučio je posvetiti humanitarnim aktivnostima. Prvotimci bordo kluba danas su, zajedno s klupskim predstavnicima, posjetili Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama, gdje su se družili sa mališanima.

- Tridesetak dječaka i djevojčica koji su bili u Domu u momentu posjete, tokom druženja s igračima pokazalo je svoje fudbalske vještine. Igrači su iskoristili posjetu i da pozovu mališane na predstojeću premijerligašku utakmicu, koja će se odigrati u subotu, gdje će dječaci i djevojčice imati priliku družiti se sa polaznicima omladinskog pogona FK Sarajevo - saopćeno je iz kluba s Koševa. 

Današnjom posjetom ozvaničen je početak saradnje FK Sarajevo i Doma za djecu bez roditeljskog staranje Bjelave, a u narednom periodu planiran je niz zajedničkih aktivnosti.

Dom za djecu bez roditeljskog staranja Sarajevo osnovan je 1900. godine, a trenutno broji skoro 90 djece. Djelatnost Doma odnosi se, prije svega, na pružanje usluga cjelokupnog zbrinjavanja, odgoja, školovanja, zdravstvene zaštite djece bez roditeljskog staranja i djece čiji je razvoj ometan porodičnim prilikama, kao i prihvat trudnica i prvorotkinja s djecom do šest mjeseci starosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.