VAŠAR TAŠTINE

Više Mesi nije problem: Urnebesan razlog zašto Ronaldo neće doći na dodjelu Zlatne lopte

Ceremonija će biti održana u ponedjeljak

Ronaldo i Mesi na jednoj od prethodnih ceremonija. Arhiv

A. Ču. / Avaz.ba

28.11.2019

Katalonski ''Mundo Deportivo'' prije tri dana objavio je kako je "osvajač Zlatne lopte za 2019. na današnjem sastanku saznao da je on taj i da će mu 'Ballon D'Or' službeno biti uručen na svečanosti u Parizu sljedećeg ponedjeljka", ali ne precizirajući o kome se radi.

Dan kasnije otkrio je da je nasljednik Luke Modrića - Lionel Mesi (Messi). Jasno, to je neslužbeno. Tri nogometaša koji su ostali u najužoj konkurenciji za osvajanje najprestižnije individualne nogometne nagrade su Mesi, Ronaldo i Virgil van Dijk (Virdžil van Dajk). 

Jedan od njih trojice će u izboru magazina "France Football" postati najbolji nogometaš svijeta u godini na izmaku. Mesiju ili Ronaldu to bi bila šesta Zlatna lopta. 

Od jučer i ostali španski mediji navode kako je javna tajna da je Mesi osvajač Zlatne lopte za 2019., a ''Mundo Deportivo'', koji je to prvi objavio, donosi još jednu poslasticu: "France Football" na sve načine pokušava nagovoriti Ronalda da, uprkos tome što nije osvajač Zlatne lopte dođe na dodjelu nagrade i tako osigura dodatni prestiž ceremoniji, prenosi Index.hr.

Isti izvor ističe da Ronaldu, koliko god mrzio gubiti, nije toliki problem što umjesto njega slavi njegov najveći rival. Uostalom, CR je mnogo puta istaknuo da maksimalno cijeni Mesija. Ronaldova taština, naime, ne može podnijeti ono na šta sumnja - da će u konačnom poretku biti ne samo iza Mesija nego tek treći, iza i Van Dajka, te ne želi doći na slavlje na kojem će biti posljednji od svih finalista.

Podsjetimo, prošle godine ni Mesi ni Ronaldo nisu došli na ceremoniju na kojoj je Modrić prekinuo njihovo desetogodišnje dodavanje Zlatnom loptom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.