ENGLESKA

Već poznat nasljednik Unaija Emerija

Ljungberg je bio pomoćnik bivšem treneru

Arsenal je ove sezone katastrofalan. Arhiv

A. Ču. / Avaz.ba

29.11.2019

Unai Emeri (Emery) od danas više nije trener engleskog Arsenala.

Vlasnik kluba Džoš Kronke (Josh Kroenke) zahvalio mu se na saradnji te istaknuo da je odluka donesena zbog loših rezultata i igara koje nisu bile na nivou Arsenala.

Najiskrenije hvala upućujemo Unaiju i njegovim kolegama koji su bili neumoljivi u naporima da se klub vrati u konkurenciju na nivo koji svi očekujemo i želimo. Njemu i njegom timu želimo u budućnosti puno uspjeha. Odluka je donesena zbog toga što rezultati i igre nisu bili na potrebnom nivou - piše na stranicama kluba. 

Fredi Ljungberg (Freddie), bivša legenda Arsenala i dosadašnji pomoćnik, preuzet će ekipu u narednom periodu dok klub ne pronađe novog trenera. Emeri je stigao na Emirates kao nasljednik Arsena Vengera (Arsene Wenger), ali nikada nije napravio značajan pomak, već je unazadio Arsenal. Ove sezone zbog loših rezultata počeo je gubiti šansu za četvrtim mjestom i plasmanom u Ligu prvaka, pa je klub odlučio povući ovaj potez ne bi li spasio sezonu.

Emeriju je presudio poraz od Ajntrahta iz Frankfurta u petom kolu Evropske lige u kojem su Nijemci slavili 2:1 na Emiratesu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.