ŠPANIJA

Sprema se najveći transfer u historiji: Real će za Francuza platiti rekordno obeštećenje

Mbape i kapiten Reala Serhio Ramos: Da li će igrati u istom dresu. AFP

E. J. / Avaz.ba

30.11.2019

Sprema se najveći transfer u historiji nogometa. Nekoliko evropskih medija tvrdi da će Real Madrid narednog ljeta ponuditi nevjerovatnih 300 miliona eura Pari Sen Žermenu za transfer Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe).

Prema istim izvorima, španski gigant spreman je mladom Francuzu ponuditi ugovor vrijedan 650.000 eura sedmične plaće, što bi Mbapea pretvorilo u najbolje plaćenog nogometaša u svijetu. Zauzvrat, od 20-godišnjeg napadača očekivalo bi se da postane lider "Kraljeva", kakav je bio legendarni Portugalac Kristijano Ronaldo (Cristiano), koji je prošle godine iz Reala prešao u italijanski Juventus.

Uostalom, trener Reala i Mbapeov zemljak Zinedin Zidan (Zinedine Zidane), već odavno tvrdi da je "zaljubljen u Mbapea".

Među onima koji smatraju da će Mbape završiti u Madridu je i Vadim Vasiljev, potpredsjednik Mbapeovog bivšeg kluba Monaka.

- Kilijan će otići u Real Madrid. Ne znam tačno kada, ali mislim da je to neizbježno. Iz Madrida je 2017. dobio bolju ponudu nego od PSG-a, ali mi je rekao da je prerano da ode iz Francuske i da je Pariz njegov dom - izjavio je Vasiljev za "Le Parisien", ali i naglasio da smatra da će Mbape uskoro završiti u Realu. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.