ENGLESKA

"Tobdžije" traže trenera: Klupi najbliži bivši strateg Juventusa i Milana

Alegri sa našim reprezentativcem Pjanićem: Osvajao trofeje sa Juventusom. Arhiv

E. J. / Avaz.ba

30.11.2019

Arsenal je jučer uručio otkaz Unaiju Emeriju (Emery) nakon 18 mjeseci u slavnom engleskom klubu. Emeriju je presudio poraz od njemačkog Ajntrahta (1:2) u petom kolu Evropske lige, čime je londonska ekipa stigla do cifre od sedam utakmica bez pobjeda.

Španskom stručnjaku ovo je prvi otkaz u karijeri u kojoj je vodio Valensiju, Sevilju, ruski Spartak iz Moskve i francuski Pari Sen Žermen.

Ekipu će privremeno preuzeti nekadašnji fudbaler Arsenala Fredi Ljungberg (Freddie), dosadašnji Emerijev pomoćnik u stručnom štabu. Šveđanin bi trebao voditi "Tobdžije" na sutrašnjem gostovanju kod Norviča u meču Premijer lige Engleske, a možda i duže dok uprava ne pronađe novog kormilara.

Za glavnog kandidata važi Italijan Masimilijano Alegri (Massimiliano Allegri), sa kojim su navodno već počeli pregovori. Alegri je ranije vodio Milan i Juventus sa kojima je bio prvak Italije.

Inače, Premijer liga se nastavlja danas, a jedna od zanimljivijih susreta igrat će aktuelni prvak Mančester siti na gostovanju kod Njukasla (13.30 sati). Prema kladionici "Mozzart", kvota na Njukasl je 12.00, a gostujući Siti 1.23.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.