EURO 2020

Navijači ulaznice mogu kupiti isključivo putem UEFA-e

"Zmajeve" očekuje "dug" put do Eura 2020. Arhiva

Piše: Avaz.ba

30.11.2019

Prijave za kupovinu ulaznica Eura 2020. godine počinju 4. decembra u 14 sati, a završava 18. decembra u 14 sati. Navijači ulaznice mogu kupiti isključivo putem UEFA-e na portalu euro2020.com/tickets.

Nositelji prijave za ulaznice moraju biti stariji od 18 godina, ali u svojoj prijavi mogu navesti i maloljetne osobe.

Ulaznice će biti dodijeljene putem žrijeba, koji će biti obavljen krajem januara 2020. godine, tako da vrijeme prijave ne utječe na izglede za dodjeljivanje ulaznica.

Jedna osoba se može prijaviti za najviše četiri ulaznice za jednu utakmici, te mora navesti lične podatke za sve osobe. Osoba koja otvara korisnički račun te ispunjava prijavu smatra se nositeljem prijave, dok se preostale osobe u prijavi smatraju gostima.

Navijači se od 4. do 18. decembra mogu prijaviti za ulaznice u grupi, kao i za ulaznice za osminu finala, četvrtfinale, polufinale i finale. U slučaju da vaša reprezentacija ne prođe do utakmice za koju ste se prijavili te kupili uvjetne ulaznice, UEFA će vam vratiti potpuni iznos cijene ulaznica.

Sve uspješno ispunjene prijave za ulaznice koje su zaključene do 18. decembra u 14 sati ulaze u postupak dodjeljivanja ulaznica. Prioritet će imati najvjerniji navijači 'Vatrenih' koji su u zadnja tri kvalifikacijska ciklusa kupili najviše ulaznice putem portala za ulaznice Hrvatskog nogometnog saveza, za koje je predviđeno 25% ulaznica. Preostale ulaznice bit će dodijeljene kroz ždrijeb.

Cijene ulaznica za utakmice po grupama kreću se od 185 eura - prva kategorija, 125 eura - druga kategorija, te 50 eura- treća kategorija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.