NSBIH

Slučaj ''Pecara'': Sjednica Disciplinske komisije NSBiH još nije zakazana

"Navijači" Širokog Brijega su nakon incidenta napustili tribine stadiona Pecara. Jabuka TV

Avaz.ba

2.12.2019

Sjednica Disciplinske komisije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, na kojoj će se raspravljati o novom slučaju ''Pecara", još nije zakazana.

Nismo dobili ni materijale

- Još nismo dobili ni materijale iz minulog kola, pa prema tome sjednica nije ni zakazana - rekao je izvor "Dnevnog avaza" iz Disciplinske komisije NSBiH te dodao:

- O svemu što se događalo na Pecari znam iz medija, ono što ste i vi objavili. 

Na pitanje hoće li se sjednica Disciplinske komisije održati tokom sedmice, naš sagovornik je kratko rekao:

- Nije najavljeno.  

Inače, sjednice disciplinskog organa kuće bh. fudbala se održavaju utorkom i srijedom.

U nedjelju smo, podsjetimo, ponovo gledali nemile scene na Pecari, ovog puta u duelu Široki Brijeg - Zvijezda 09 4:0. 

- Obavještavamo sportsku javnost da je sudija, uz konsultaciju s delegatom i kontrolorom, odlučio da prekine susret, a ne kako su mediji naveli da su naši igrači samoinicijativno napustili teren. Razlog prekida je fotografija Slobodana Praljka, osuđenog zločinca, koja se pojavila na stadionu Pecara - saopćili su iz FK Zvijezde 09. 

Nakon uvjeravanja kapitena Širokobriježana Dine Ćorića s domaćim navijačima “Škriparima” i molbe da skinu spornu sliku, pristalice Širokog Brijega napustile su tribine. Utakmica je nakon višeminutnog prekida ipak nastavljena.

Nova kazna

Navijači Širokog Brijega su se jučer vratili na tribine Pecare koje su bile suspendirane posljednja dva mjeseca, nakon nereda na utakmici Široki Brijeg - Sarajevo.

Disciplinska komisija NSBiH će, najvjerovatnije, kazniti klub s Pecare maksimalnom novčanom kaznom od 10.000 KM, a pod lupom će sigurno biti i nova suspenzija tribina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.