JASNA PORUKA

NSBiH: Nacionalizmu i šovinizmu nije mjesto na tribinama

Na osnovu izvještaja službenih lica, bit će pokrenut disciplinski postupak

NSBiH će donijeti adekvatne odluke. Arhiv

J. A. / Avaz Sport

2.12.2019

Nogometni savez Bosne i Hercegovine oglasio se saopćenjem za javnost povodom dešavanja na utakmici 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigranoj između NK Široki Brijeg i FK Zvijezda 09 dana 1. decembra na stadionu Pecara u Širokom Brijegu. Saopćenje krovne kuće bh. nogometa prenosimo u cijelosti: 

- Administracija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine prikuplja relevantne informacije službenih lica s ove utakmice. Nakon što budu zaprimljeni svi zvanični dokumenti s jučerašnje utakmice, nadležni organi NSBiH će poduzeti daljnje korake u skladu s relevantnim pravilnicima i propisanim procedurama. Na osnovu izvještaja službenih lica, a u skladu s propisima, NSBiH će pokrenuti disciplinski postupak. Po okončanju istog, nadležni organi NSBiH će donijeti adekvatne odluke.

Nacionalizmu i šovinizmu nije mjesto na tribinama nogometnih stadiona. NSBiH će se, kao što je činio uvijek do sada, u punom kapacitet boriti protiv ovakvih pojava, poduzimajući zajedničke aktivnosti s nadležnim organima i institucijama Bosne i Hercegovine - saopćili su iz NSBiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.