LEGENDA

Musemić za "Avaz": U BiH prestaje svaka logika

Zahvalio se i navijačima, koji su mu uvijek pružali podršku

Musemić: Napustio FK Sarajevo. Arhiv

Piše: Jasmin Alibegović

2.12.2019

Husref Musemić više nije šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo. Tim povodom kontaktirali smo sada već bivšeg legendarnog trenera bordo kluba, koji je komentirao odluku rukovodstva kluba iz Titove 38b.

- Smjenu sad nisam očekivao, ima još jedno kolo do kraja jesenjeg dijela da se igra. Malo mi je to neozbiljno. U BiH prestaje svaka logika. Ako ih vi pitate (Upravu kluba op.a.) da li su trebali sačekati sedmicu, oni će vam vjerovatno reći da nisu i oni imaju svoje objašnjenje. Moramo imati sastanak, pa nismo pucali jedni na druge. Uvijek kada mi se ovako nešto dešavalo, po ne znam koji put, bio sam prvi ili drugi na tabeli. Što nekoga više volite, on vas više j... To je tako u životu, takva sudbina. Zahvaljujem se na saradnji i želim puno sreće i uspjeha - rekao je Musemić.

Govorio je i o atmosferi koja je vladala nakon što je Sarajevo izgubilo u vječitom derbiju od Željezničara. 

Mi smo jučer imali trening, a danas nam je bio slobodan dan. Poslije debrija i izgubljene utakmice, atmosfera nije bila dobra i svi smo mi bili potišteni. Atmosfera ne može biti dobra kada izgubite od bilo koga, pogotovu u derbiju - dodao je Musemić. 

Zahvalio se i navijačima, koji su mu uvijek pružali podršku. 

- Drago mi je što sam imao podršku navijača i zahvalan sam im na tome. Nadam se da sam ih na neki način uspio obradovati, možda je moglo još biti pobjeda, ali u ovome poslu je tako - zaključio je Musemić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.