VELIKANI

Husref Musemić zaplakao pred kamerama

Husrefa Musemića jednom su iz FK Sarajevo otjerali dok je bio u bolničkoj postelji, nakon srčanog udara i ugrađenih pet stentova

Musemića su obuzele emocije. Hayat

Piše: A. Čulić

3.12.2019

Ne mogu mi uzeti statistiku, ne mogu mi oduzeti sve što sam uradio u Sarajevu, ne mogu mi oduzeti ni titule, ni osvojeni Kup… To je nešto što je historija. Sve ostalo bude i prođe. Ovo je nešto što se meni dešava treći-četvrti put, kazao je Husref Musemić u TV prilogu za Hayat nakon što je smijenjen s mjesta trenera FK Sarajevo, ali zbog tih rečenica koje je otprilike ponovio svim medijima Musemić je zaplakao.

Čovjek kojeg tjeraju već peti put, drugi put dok je ili prvi ili s istim brojem bodova kao prvi, najtrofejniji je u historiji kluba i teško mu je sve palo, prema reakciji koju je pokazao.

Husrefa Musemića jednom su iz FK Sarajevo otjerali kada je bio u bolničkoj postelji, nakon srčanog udara i ugrađenih pet stentova. Husref Musemić je između ostaloga infarkt doživio i izbg stresa na klupi Sarajeva.

- Šta bi bilo kada bi me ponovo zvali? Nikad čovjek ne treba u životu da bude izričit. To se nikad ne zna. Potrudit ću se da se više posvetim sebi, svom zdravlju…

Čovjek je za Sarajevo dao zdravlje, ali igre vlasnicima upravljačkih prava u posljednje vrijeme nisu bile na nivou, kako objasniše. Da stvar bude tragikomičnija, prije desetak dana, nakon špekulacija da bi moglo doći do Husrefove smjene, klub se oglasio i kazao da od toga nema ništa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.