MILANO Na gala večeri

Svi su u nevjerici zbog bizarne geste Ronalda: Portugalac zgrozio ponašanjem

Proglašen najboljim nogometašem u italijanskoj Seriji A

J. A. / Avaz Sport
03.12.2019 16:28

Ronaldo: Propustio Zlatnu loptu drugu godinu zaredom

Foto: AFP

Kristijano Ronaldo (Cristiano) proglašen je najboljim nogometašem u italijanskoj Seriji A na svečanosti u Milanu. Ronaldo je, logično, došao na dodjelu u Milanu, a propustio je Zlatnu loptu drugu godinu zaredom, ali njegovo ponašanje na dodjeli nije baš oduševilo sve prisutne, kao i navijače i novinare.

Ronaldovo ponašanje bilo je čak pomalo i bizarno. Italijanski novinari tvrde kako je Ronaldo cijelu ceremoniju presjedio u automobilu i da je u dvoranu ušao tek kada je objavljeno da je on laureat i kada se trebao popeti na pozornicu.

Do pozornice je išao okružen kulom stražara, preuzeo je trofej, kratko pozdravio sve okupljene i na kraju otišao bez davanja izjave, vjerovatno kako bi izbjegao pitanja o Zlatnoj lopti. 

Nevjerovatno. Kristijano je čekao u automobilu do trenutka kada je trebao biti izabran za najboljeg igrača. Kada je došao trenutak za to, ušao je u salu s velikim brojem zaštitara koji nisu dali kamerama da ga snimaju - napisao je italijanski novinar Tankredi Palmeri (Tancredi).

Komentari

NA VRH