NOGOMET

Pogledajte kako su na Musemićevu smjenu reagirali sportski radnici

Iskazali podršku bivšem treneru FK Sarajevo

Vojvodić, Topalbećirević i Đurić: Pružili podršku Musemiću. Facebook

Piše: J. A. / Avaz Sport

3.12.2019

Fudbalski klub Sarajevo jučer je nakon hitne sjednice Upravnog odbora uručio otkaz Husrefu Musemiću, najtrofejnijem treneru u historiji bordo kluba. Ova vijest izazvala je mnogobrojne reakcije sportskih radnika. Povodom smjene oglasio se i Sabahudin Topalbećirević, poznati bh. sportski komentator i novinar. 

Ne oglašavam se odavno, jer je besmisleno, kao sada, ali kada je Husref Musemić u pitanju ne mogu a da ne kažem. Ne znaju ova dječica u klubu ni ko je on a ni njegov brat. Ne znaju da se sve titule vežu za Musemiće. Ne shvataju da fudbal nije balet, pozorište i da se mora i zagalamiti, nažalost opsovati, sumnjam da Obradović, Ivica ili Amar Osim, Tanjević vode drugačije ekipu, bojim se da ne bi bili tako uspješni. Porazi i pobjede su sastavni dio igre, smijeniti čovjeka na ovakav način više govori o njima. Niko ništa ne govori o pojedinim fudbalerima a zna se da su na jedan surov način bojkotovali Husrefa. Vratit ćeš se ti opet, jer je to tvoje, a oni će svi otići, prije ili kasnije. Sretno legendo i u četvrtak u sarajevskoj Vijećnici dobivaš nagradu za najboljeg trenera u 2019. godini, a brat Vahidin nagradu za životno djelo. To ste zaslužili i to vam niko ne može oduzeti. Simposar 2019, Vijećnica od 18.30 -  napisao je popularni Baho na svom Facebook profilu. 

Na vijest o smjeni reagirao je i Darko Vojvodić, bh. stručnjak koji je trenutno šef stučnog štaba Radničkog iz Kragujevca

- Šefe budi ponosan na svoju ljubav i svoje emocije. Ti si šampion, bila mi je čast biti tvoj igrač - napisao je Vojvodić.


Komentar na Facebooku dao je i Zdravko Đurić, nekadašnji golman i poznati sportski radnik.

Normalan čovjek ne može ostati bez komentara na ono što se dešava, prije svega čovjeku a onda, sportisti i sportskom radniku Husrefu Musemiću. Što se mene tiče tvoje suze su osvježenje za nas koji volimo fudbal i koji živimo uz njega čitav svoj život. Hvala ti na suzama i emocijama kojim si pokazao da si neko ko je sebe dao ovom poslu i ovom sportu. Ne postoji neka druga osoba koja je toliko ko ti dala sebe u traženju načina kako doći do što boljih rezultata. Takvo smo društvo da čovjek koji dođe do najviše tačke svi ga žele vratiti u podnožje. Neće to niko moći kad si ti u pitanju jer ti i ne moraš više ništa raditi da bi bio na vrhu. Ti si živa legenda kako kluba tako i Bosne i Hercegovine. Zahvali se ljudima koji su ti saopćili da više nisi trener Sarajeva i najzad se posveti svom zdravlju (kojeg si izgubio najviše opet zahvaljujući fudbalu) i svojim najmilijim. Opet ćeš ti voditi klub koji ti budeš želio, jer takvog ko tebe svako bi poželio u svojoj sredini. Neka ti je sa srećom u budućnosti VELIKI Husrefe Musemiću - napisao je Đurić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.