NOGOMET

Mamić se susreo s predsjednikom jednog bh. premijerligaša: Saznajte o čemu su razgovarali

Bivši izvršni dopredsjednik Dinama nalazi se na teritoriji BiH

Zdravko Mamić: Na slobodi u BiH. Arhiv

Avaz.ba

3.12.2019

Bivši izvršni dopredsjednik Dinama i praktično prvi čovjek ovog danas evropski respektabilnog kluba Zdravko Mamić nalazi se na teritoriji Bosne i Hercegovine, a nedavno je imao i susret s Mensurom Mušijom, predsjednikom FK Mladost Doboj Kakanj.

Predsjednik FK Mladost Doboj Kakanj Mensur Mušija nedavno je u neformalnom susretu s bivšim predsjednikom Dinama iz Zagreba, razmijenio nekoliko rečenica o igrama Mladosti u Premijer ligi, kao i svim drugim iskustvima koja prate rad u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu, piše bh. premijerligaš na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

Mamić je pohvalio Mladost i rekao: "Obzirom kakvih pojedinaca imate u ekipi, sadašnje stanje na tabeli i broj osvojenih bodova nisu realna slika stanja na tabeli". 

Rekao je i da je gledao nekoliko utakmica Mladosti u Hercegovini i da ne sumnja da Mladost može izboriti opstanak u društvu najboljih u Premijer ligi BiH.

Podsjećamo, Mamić je u Hrvatskoj osuđen na šest i po godina zatvora zbog izvlačenja oko 116 miliona kuna iz GNK Dinamo Zagreb, te nanošenja štete državnom budžetu od 12,2 miliona kuna. On se od tada nalazi u BiH i na slobodi je, pošto ga naša država ne izručuje Hrvatskoj. Mladost je na pretposljednjem mjestu Premijer lige s 14 bodova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.