ODLUKE

Planira povratak u Evropu: Ibrahimović otkrio gdje će nastaviti karijeru

Ibrahimović: Povratak na veliku scenu. AFP

E. J. / Avaz.ba

4.12.2019

Čovjek koji je u karijeri osvojio 31 trofej i postigao više od 500 golova, nakon dvije sezone u američkoj MLS ligi, u dresu Los Anđeles galaksija, spreman je za povratak na veliku scenu evropskog nogometa.

Zlatan Ibrahimović (38) izjavio je da planira ponovo nastupati u italijanskoj Seriji A, gdje je s velikim uspjehom igrao za Milan, Inter i Juventus.

- Priključit ću se klubu koji želi ponovo pobjeđivati, koji mora obnoviti historiju i koji će se boriti protiv svih i svačega. To je jedini način na koji ću pronaći motivaciju da vas ponovo iznenadim. Vidimo se uskoro u Italiji - izjavio je slavni švedski napadač bosanskohercegovačkih korijena za "GQ Italia".

Ime novog kluba nije otkrio, samo je dodao da će u konačnoj odluci ulogu igrati i želja njegove porodice.

Prema ranijim informacijama iz Italije, Ibrahimoviću je ugovor na šest mjeseci već ponudio Milan za koji je između 2010. i 2012. godine u 61 ligaškom nastupu postigao 42 gola te osvojio jednu titulu prvaka Italije. Napoli se također spominje kao moguća destinacija, kao i Roma i Bolonja.

Tri titule u Seriji A Zlatan je osvojio sa Milanovim gradskim rivalom Interom, kao i dvije sa Juventusom. Ipak, klubu iz Torina naslovi su naknadno oduzeti zbog afere sa namještanjem rezultata mečeva. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.