ENGLESKA

Njukasl je sinoć zabio najbizarniji mogući gol, a svemu je krivac VAR

Šelvi zatresao mrežu iako je linijski sudija podigao zastavicu, ali je on priznat

Slavlje Šelvija i Kerola. AFP

A. Ču. / Avaz.ba

6.12.2019

U sinoć odigranoj utakmici 15. kola Premijeršipa između Šefilda i Njukasla (0:2) viđen je jedan od najbizarnijih golova sezone.

Igrala se 70. minuta kada je nakon jedne duge lopte Endi Kerol (Andy Carroll) glavom prebacio loptu Džondžu Šelviju (Jonjo Shelvey), koji se potom sjurio prema suparničkom golu. U tim trenucima linijski je sudija podigao zastavicu, igrači Šefilda su stali, a Šelvi je nastavio trk, sjurio se prema suparničkom golmanu koji je potom prilično nezainteresirano pokušao odbraniti pokušaj suparnika. 

Igrači su pokazivali da je dosuđen ofsajd, ali je glavni sudija Stjuart Etvel (Stuart Attwell) odlučio pregledati videosnimak. Kako je on pokazao da ofsajda nije bilo, Šelviju je priznat gol iako je bilo očito da su odluka linijskog sudije i njegovo podizanje zastavice utjecali na igru i na domaće igrače.

Upute linijskim sudijama u situacijama kada nisu sigurni da ne podižu zastavicu, već da VAR donese konačnu odluku. Ovdje se to nije poštovalo i došlo je do nove zbunjujuće situacije koju je izazvala nova tehnologija, odnosno primjena novih pravila. 

- Ova igra potpuno se promijenila otkako sam ju ja igrao kao 16-godišnjak. Ne razumijem šta se događa i sve to isisava život iz mene, kao i naših navijača - rekao je razočarani trener Šefilda Kris Vajlder (Chris Wilder).

Gol možete pogledati ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.