ŠPANIJA Upitan nastup u velikom derbiju protiv Barcelone

Opasan hobi zvijezde Reala: Hoće li Zidan zabraniti igranje golfa

E. J. / Avaz.ba
06.12.2019 16:42

Zidan: Igrači su dovoljno stari da znaju šta trebaju raditi

Foto: AFP

Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) potvrdio je da Geret Bejl (Gareth Bale) zbog problema sa povredom bedra nije trenirao sa ostatkom ekipe Reala iz Madrida uoči sutrašnjeg duela prvenstva Španije protiv Espanjola.

Povreda prijeti da sjajnog krilnog napadača odvoji od terena i u velikom derbiju protiv Barcelone, koji je na rasporedu 18. decembra na stadionu Kamp nou.

- Imali smo nekoliko slobodnih dana, ali on i dalje osjeća nelagodu. Nije trenirao sa nama ni danas ni tokom sedmice - dodao je trener Reala.

Novinari su Zidana pitali i o navici 30-godišnjeg Velšanina da igra golf, "naslanjajući" se na prethodne navode da će "Kraljevi" Bejlu, zbog bojazni od povrede, zabraniti da se u slobodno vrijeme bavi golfom kada se narednog ljeta priključi reprezentaciji Velsa na Evropskom nogometnom prvenstvu.

- Mogu govoriti samo o Realu i neću uvoditi restrikcije Geretu ili bilo kojem drugom igraču. Dovoljno su stari da bi znali šta trebaju raditi - rekao je francuski stručnjak na klupi kluba iz Madrida. 

Komentari

NA VRH