ŽELJEZNIČAR

Petar Bojo uoči današnjeg susreta s Veležom: Imaju dva vrhunska igrača, ali ipak sve je do nas

Nadam se da ćemo pobijediti i otići na pauzu kao prvoplasirani na premijeligaškoj tabeli

Bojo: Zadovoljan minutažom. Arhiv

Piše: A. Čulić

7.12.2019

Prvi igrač kojeg je trener Željezničara doveo prethodnog ljeta, prije nego što je sezona počela, bio je Petar Bojo.

Dok je još bio u Mladosti, tadašnji trener Adnan Zildžović tvrdio je da je naš mladi reprezentativac ponajbolji igrač lige pa stoga nije čudno što je Osim posegnuo za Bojom kao pojačanjem.

On je na početku sezone i opravdao taj epitet, ali je u posljednjih nekoliko kola šansu tražio s klupe.

- Poremetila me reprezentativna pauza, nije me bilo u nekoliko utakmica, drugi su dobro odigrali i bilo je besmisleno mijenjati ekipu koja je uspješna. Ne žalim se, mislim da sam za svoje godine i reputaciju imao sasvim solidnu minutažu. Kad sam došao u Želju, nisam mogao ni zamisliti da ću toliko igrati – govori skromni 21-godišnjak, kojeg navijači posebno vole zato što je kao dijete pokazivao ljubav prema Želji. 

U odsustvu Semira Štilića, Bojo će protiv Veleža najvjerovatnije dobiti šansu od prve minute. Nakon drugog gola Sarajevu, Štilić je prvo pritrčao njemu na Koševu da proslavi gol. 

- Nismo se ništa posebno dogovarali da proslavimo gol, tako je ispalo. Bilo je sveopće veselje. Štilić je svojim dolaskom svima pomogao, posebno mlađim igračima.

Sada ga neće biti, ali mislim da smo dovoljno snažni da dobijemo Velež. Neće, međutim, biti nimalo lako, jer je evidentno da će biti vrlo hladno.

Što se tiče njihove ekipe, Nusmir Fajić i Brandao su najbolji pojedinci, ali ne bojimo se pojedinaca. Njihova snaga je u kolektivu. Sve će, ipak, zavisiti od nas. Nadam se da ćemo pobijediti i otići na pauzu kao prvoplasirani na premijeligaškoj tabeli – smatra Bojo.

Inače, kladionica Mozzart daje kvotu 1,20 na pobjedu Željezničara u današnjem meču, kao da Velež nije najviše namučio Plave ove polusezone. Na goste je kvota 11.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.