PREMIJER LIGA BIH

Mostarci slavili gostujući trijumf protiv Plavih prvi put nakon 1988. godine

Detalj sa derbija starih rivala na Grbavici. S. Saletović

Piše: A. ČULIĆ

7.12.2019

Svojevrsna antipropaganda fudbala isplatila se Veležu na Grbavici, pa su Mostarci nakon 31 godinu osvojili puni plijen na ovome stadionu, slavivši 2:0. 

U desetoj minuti Željezničar je promašio prvu izglednu priliku. Mujezinović je ubacio iz kornera, a Sipović je glavom neometan prebacio gol. Tome je prethodila odlična akcija po desnoj strani. 

Željezničar je igrao, pokušavao, ali stvari su se odvijale na identičan način kao protiv Širokog. Velež je iz rijetkog prelaska centra došao do šesnaesterca i izborio korner, a onda je nakon ubačaja zaspao Bogičević, a Fajić ni kriv ni dužan s metar zabio za 0:1. Bio je 21. minut.

Minut poslije domaći su preko Sadikovića dva puta zaprijetili iz daljine, oba puta Bobić je panterski intervenisao.

I u nastavku Željo je imao dominaciju, ali bezidejnost je bila evidentna, pa je preostalo bilo da domaći pokušavaju iz daljine. I ono što bi dobro uradili pokvarili bi u posljednjoj trećini terena.

Do poluvremena Krpić je još šutirao glavom, ali u Bobića.

U drugom dijelu Velež je igrao sramotno destrukivno, bez težnje da uveže tri dodavanja, zadržavajući vrijeme kad je god to bilo moguće.

Cvijanović je tek jednom stidljivo šutirao u Kjosevskog. Za to vrijeme Željo je kružio i kružio bez efekta. A onda u 69. Čivić je ušao u šesnaesterac nakon duplog pasa sa Cvijanovićem i zatresao malu mrežu Kjosevskog. Sveopća nervoza na Grbavici dostigla je vrhunac. 

U nastavku nije domaći sastav uspio stvoriti izgledniju priliku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.