ENGLESKA

Poslije jučerašnje izjave Gvardiola će biti još omraženiji

Smatra da se Siti još ne može takmičiti s najjačim ekipama u Evropi

Gvardiola: Siti zaostaje 14 bodova za Liverpulom. Arhiv

A. Ču. / Avaz.ba

9.12.2019

Pep Gvardiola (Guardiola) nekad je stvarno nevjerovatan.

Ne zbog trenerskog majstorstva i ideja koje su unaprijedile (neko će reći unazadile) fudbal, već zbog izjava.

Jučer je, naime, rekao da se Mančester siti "možda neće moći natjecati s najboljim ekipama u Evropi i da su prihvatili tu stvarnost".

Siti je u posljednjem kolu poražen od gradskog rivala Junajteda i zaostaje dobrano za Liverpulom.

- Moramo poboljšati igru i ići naprijed. Junajted ima kvalitet odbrane i kvalitet kontranapada i to morate prihvatiti - rekao je Gvardiola i dodao:

To je isti nivo s kojim se suočavamo kada igramo protiv Liverpula, Barcelone, Real Madrida, Juventusa... To su timovi s kojima se moramo igrati, a stvarnost je da se možda nećemo moći s njima još nositi u Evropi. Možda to trebamo shvatiti kao klub da bismo se poboljšali. 

Uprkos tome što su ove sezone loši u ligi, Siti je već izborio nokaut-fazu Lige prvaka uoči utakmice protiv zagrebačkog Dinama. Igraju s Oksford junajtedom iz Lige 1 u četvrtfinalu Liga kupa kasnije ovog mjeseca i natječu se da pobijede u tom natjecanju treći put zaredom. Također, u januaru će započeti svoju odbranu naslova u FA kupu. 

Realnost je da smo 14 bodova iza Liverpula zbog pogrešaka koje smo napravili, kvaliteta naših protivnika, a posebno zbog stvari koje ne možemo kontrolirati. To je stvarnost, ali moramo nastaviti. Početak je decembra. Ne razmišljamo o osvajanju Lige prvaka. Ne razmišljam o tome koliko bodova trebamo ili koliko bodova moramo osvojiti. Pokušavamo pobijediti svaku narednu utakmicu - kazao je Gvardiola.

Možda bi, kada bi još novca uložio, mogao biti konkurentniji, ko zna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.