LIGA PRVAKA

Buran doček na aerodromu: Dimne bombe i ovacije za heroje Atalante

Detalj sa proslave na aerodromu. Gazzetta Dello Sport

E. J. / Avaz.ba

12.12.2019

Ekipa koju su svi bili otpisali napravila je čudo. Atalanta iz Bergama u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka savladala je u gostima ukrajinski Šahtar sa 3:0. Drugi dio posla za Italijane je obavio engleski šampion Mančester siti koji je u Zagrebu razbio Dinamo sa 4:1.

Tako se italijanski klub domogao drugog mjesta u grupi C što znači da će igrati u nokaut fazi Lige prvaka, među 16 najboljih u Evropi. Ovaj je uspjeh burno proslavljen u Begramu, gdje su najvatrenije pristalice Atalante, uz dimne bombe i ovacije, svoje heroje dočekali u 2.30 sati iza ponoći po povratku iz Ukrajine, prenosi "Gazzetta Dello Sport".

Najviše se skandiralo treneru Đan Pjeru Gasperiniju (Gian Piero Gasperini), čiji je tim u prva tri kola Lige prvaka primio 11 golova, no nakon toga je uspio osvojiti bod protiv Sitija te savladati Dinamo i Šahtar.

Šansu za nastavak takmičenja u Evropi ima i drugi italijanski predstavnik, rimski Lacio, koji će danas u Evropskoj ligi gostovati francuskom Renu (18.55 sati). Prema kladionici "Mozzart", kvota na trijumf Lacija iznosi 1.70, a Rena 5.20. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.