NOGOMET

Čeferin u Zagrebu: Maksimir je najlošiji stadion u Evropi

Čelnici "Modrih" dobili zasluženu šamarčinu od Slovenca

Čeferin: Zgrožen Maksimirom. AFP

Avaz.ba

13.12.2019

Nogometaši Dinama u srijedu navečer su na Maksimiru u posljednjem kolu Lige prvaka izgubili od Mančester sitija 4:1 i ispali iz Evrope. Utakmicu je iz svečane lože pratio i predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin, koji nije mogao prešutjeti kad je vidio u kakvom je stanju stadion Maksimir. 

Čeferina je na Maksimiru dočekao predsjednik HNS-a Davor Šuker, a ispred Dinama dočekali su ga predsjednik Mirko Barišić, predsjednica uprave Vlatka Peras, članica uprave Amra Peternel, sportski direktor Zoran Mamić i član NO Miroslav Rožić.

- Drago mi je da sam napokon došao k vama - kazao je Čeferin. 

Predsjednik UEFA-e onda je prešao na stvar.

Neću vam pričati o vašem klubu, ali mogu kazati da mi se ovdje sviđa baš sve osim stadiona. Ovaj stadion je, prema mom mišljenju, možda najlošiji na kojem se igra Liga prvaka - rekao je prvi čovjek evropskog nogometa. 

Zatim je nastavio u malo pomirljivijem tonu. 

Morate riješiti nešto što prije. Znam da su razlike u budžetu velike, Dinamo od TV prava ne zaradi ništa, a klubovi u Engleskoj dobiju 150 miliona funti (180 miliona eura), dok vi nemate krov, jasno je da Dinamo radi čuda. Ali i ovo morate riješiti kako biste krenuli naprijed - poručio je Čeferin. 

Mirko Barišić pokušao je nekako oraspoložiti Čeferina. 

Naša je poruka da smo spremni sami graditi, ali želimo osigurati određene preduvjete i vlasništvo. Jasno nam je da bez stadiona nema napretka, a ja vjerujem da ćemo najkasnije za četiri godine ovdje imati novi stadion, na istom ovom mjestu. Tražit ćemo i pomoć od UEFA-e da dobijemo pravi stadion koji zadovoljava sve uvjete - kazao je Barišić pred Čeferinom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.