NOGOMET

Žesus: Htio sam se upucati jer nisam zabijao dovoljno

Mladi Brazilac crnu seriju prekinuo protiv Dinama

Žesus: Sjajno iskoristio izostanak Aguera. AFP

Fena

13.12.2019

Nakon što je više od 700 minuta bio bez postignutog gola, napadač Mančester sitija Gabrijel Žesus (Gabriel Jesus, 22) izgubljenu formu je pronašao u najgorem mogućem trenutku za zagrebački Dinamo.

Mladi brazilski napadač je s tri gola bio najbolji igrač "Građana" u pobjedi 4:1 protiv Dinama. 

Žesus je tokom oktobra i novembra sakupio 10 nastupa u nizu bez postignutog gola, a post je trajao više od 700 minuta.

Crnu seriju je prekinuo postigavši dva gola u gostujućoj pobjedi protiv Barnlija (4-1), a potom je na idućem gostovanju u Zagrebu postigao još tri pogotka. 

- Želio sam se upucati od muke. Iskreno, posljednji mjesec nisam bio dobar i nisam bio zadovoljan. Igrao sam devet ili 10 utakmica, međutim, nisam postigao gol, a propustio sam šanse, tako da nisam bio zadovoljan. Ne mogu razgovarati o drugim igračima, ali kad ja nisam zadovoljan sobom, želim se upucati u glavu jer mi je teško - kazao je Žesus britanskim medijima. 

Mladi Brazilac je ove sezone drugi napadač Sitija, poslije Serhija Aguera (Sergio). Međutim, posljednjih sedmica igra redovno i sjajno je iskoristio izostanak Aguera.

- Između mene i Aguera vlada prijateljsko nadmetanje. Moram učiti od njega jer je tokom karijere postigao puno za klub - dodao je Žesus, koji je stigao do brojke od 101 pogotka u karijeri.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.