FK SARAJEVO

Risto Vidaković za "Avaz" o povratku na Koševo

Šef stručnog štaba filipinskog Ceres-Negrosa Risto Vidaković u ekskluzivnom razgovoru za naš portal prokomentirao je (dezi)informaciju da će biti novi trener FK Sarajevo

Vidaković: Odmara u Beogradu. Arhiv

Piše: G. Š. / Avaz.ba

13.12.2019

Šef stručnog štaba filipinskog Ceres-Negrosa Risto Vidaković u ekskluzivnom razgovoru za naš portal prokomentirao je (dezi)informaciju da je novi trener FK Sarajevo.

- Niko me nije zvao iz Sarajeva - rekao je Vidaković te dodao:

- Sve što znam o tome pročitao sam na bh. portalima. Zbog toga nema smisla da to dalje komentiram. Nadam se da me razumijete.

Odmara u Beogradu

Vidaković trenutno odmara u Beogradu, nakon osvojene titule prvaka na Filipinima, gdje je drugoplasiranoj Kaji pobjegao 12 bodova.

- Na pauzi sam do početka januara... Inače, na Filipinima se jedna sezona odigra u toku jedne kalendarske godine. Već 14. januara igramo prvo kolo Lige šampiona protiv Šan junajteda... - otkriva Vidaković, bivši igrač Sarajeva, Crvene zvezde, Betisa, Osasune i španskog Ejida.

S druge strane, kao trener je radio u Mursiji (asistent), a šef struke španskoj Eciji, Kadizu, B timu Betisa i honduraškoj Motaguji.  

Ostao u lijepom sjećanju

Vidaković je ostao u lijepom sjećanju navijačima FK Sarajevo, i kao igrač i kao čovjek. Bordo dres je nosio od 1988. do 1992. godine i početka rata... Na Koševu je stekao i status reprezentativca nekadašnje velike države. 

- Uvijek rado dođem u grad na Miljacki, gdje imam puno prijatelja - rekao je Vidaković.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.