ZVANIČNO

Klop produžio ugovor s Liverpulom do 2024. godine

Njemački stručnjak na duhovit način obratio se navijačima

Klop: Potpisao novi ugovor s Liverpulom. AFP

Avaz.ba

13.12.2019

Njemački nogometni stručnjak Jirgen Klop (Jurgen Klopp) produžio je ugovor s Liverpulom do 2024. godine. Putem društvenih mreža Liverpula Klop se na duhovit način obratio navijačima.

- Odlučili smo da nastavimo saradnju koja nam za sada ne ide loše. To su dobre vijesti za neke, za neke baš i nisu, ali možete da promijenite kanal sada. Volimo sve ovdje, ovo je divan klub, osjećamo se kao kod kuće. Ovo je dobar trenutak da nastavimo, nisu to bili teški pregovori i uspjeli smo da ih držimo u tajnosti, što nije lako u ovim vremenima - rekao je Klop.

Klop je na klupu Liverpula došao 2015., a prethodno je imao ugovor do 2022. godine.

- Ovo je nešto što se temelji na sjajnom partnerstvu koje smo postigli dosad i koje možemo dodatno nadograđivati. Kad vidim koliko se klub razvio i zajednički rad koji je tome pridonio, osjećam da moj doprinos može samo rasti. Ono što ljudi vide na terenu mjera je našeg napretka te, iako je to najbolja mjera, nije jedina. 

Vidim koliko vlasnici truda i rada posvećuju cijelom projektu. Kad je stigao poziv ujesen 2015., osjećao sam da smo savršen spoj. Ako ništa, sad osjećam da sam potcijenio to. Jedino s potpunim uvjerenjem da saradnja ostaje potpuno komplementarna s obje strane mogu se obavezati na vjernost do 2024. godine. Da nisam, ne bih ponovo potpisao. Ovaj klub je na tako dobrom mjestu da uopće nisam mogao razmišljati o odlasku - kazao je Klop.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.