ENGLESKA

Nezaustavljiva Klopova mašinerija: Salah pogađao za novu pobjedu Liverpula

Utakmica 17. kola Premijer lige

Slavlje Salaha nakon gola. AFP

Piše: J. A. / Avaz Sport

14.12.2019

Nogometaši Liverpula opravdali su ulogu favorita i u okviru 17. kola engleske Premijer lige na svom Enfildu savladali su Votford rezultatom 2:0. 

Liverpul je od početka meča imao terensku inicijativu. Salah, Firmino i Mane prijetili su gostima, a "Redsi" su do zasluženog vodstva došli u 38. minuti. Mohamed Salah napravio je sjajan solo prodor i pucao unutar šesnaesterca. Golman Votforda Ben Foster nije uspio odbraniti šut Egipćanina i lopta je ušla u desne rašlje za 1:0, što je, ujedno, bio i rezultat prvog poluvremena. 

Domaćini su i u nastavku napadali, a u 50. minuti Sadio Mane je, nakon solo akcije, zatresao mrežu Votforda. Ipak, sudija je, nakon konsultiranja s VAR-om, poništio pogodak Liverpula zbog ofsajda. Konačan rezultat u 90. minuti postavio je Salah, koji je pogodio za 2:0 i 16. ovosezonsku pobjedu tima Jirgena Klopa (Jugen Klopp).

Liverpul je zadržao lidersku poziciju na tabeli i "Redsi" sada imaju 49 bodova, 11 više od drugoplasiranog Lestera, koji svoju utakmicu ovog kola igra protiv Norviča od 16 sati. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.