NJEMAČKA

Bajern ponizio Verder, Kutinjo postigao het-trik, Borusija Dortmund sigurna u Majncu

Izabranici Hansa Ditera Flika osvojili važna tri boda

Kutinjo: Odlučio meč. AFP

Piše: J. A. / Avaz Sport

14.12.2019

Nogometaši Bajern Minhena pobijedili su na svom terenu Verder iz Bremena rezultatom 6:1 u okviru 15. kola njemačke Bundeslige. 

Hladan tuš za domaće navijače desio se u 24. minuti, kada je prekrasan gol izvan šesnaesterca za vodstvo Verdera postigao Milot Rašica (Rashica). Bajern je, ipak, do odlaska na odmor uspio preokrenuti rezultat u svoju korist. 

Prvo je u 45. minuti Filipe Kutinjo (Philippe Coutinho), nakon asistencije Serža Gnarbija (Serge Gnabry), pogodio za izjednačenje 1:1 da bi u četvrtoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela Brazilac asistirao Robertu Levandovskom (Lewandowski), koji je zakucao loptu u desnu stranu gola za 2:1.

Domaćini su do trećeg gola stigli u 63. minuti. David Alaba poslao je loptu u šesnaesterac, a tamo ju je dočekao Kutinjo, koji je sjajnim lobom prebacio preko golmana gostiju za 3:1. U 72. minuti, i Levandovski je postigao svoj drugi gol za 4:1, a samo tri minute poslije Tomas Miler (Thomas Muller) pogodio je za 5:1. Kutinjo je u 78. minuti kompletirao svoj het-trik za konačnih 6:1.

Kutinjo: Sjajna partija. AFP

Borusija Dortmund upisala je gostujuću pobjedu nad Majncom od 4:0. Golove za "Milionere" postizali su Marko Rojs (Marco Reus) u 32. i Džejdon Sančo (Jadon Sancho) u 66., Torgan Azar (Thorgan Hazard) u 69. minuti te Niko Šulc (Nico Schulz) u 84. minuti meča.

Herta je bila bolja od Frajburga sa 1:0, a trijumf timu iz Berlina donio je Vladimir Darida golom u 53. minuti. Vedad Ibišević bio je kapiten Herte u ovoj utakmici i odigrao je cijeli susret.

Paderborn i Union Berlin podijelili su bodove odigravši 1:1, dok je Keln savladao Bajer Leverkuzen sa 2:0. Golove za domaću ekipu postigli su Džon Kordoba (Jhon Córdoba) i Sebastijan Bornau (Sebastiaan Bornauw).

Treba istaknuti da su gosti iz Leverkuzena završili meč sa dva igrača manje. Prvo je u 62. minuti drugi žuti karton zaradio Aleksandar Dragović da bi u 78. minuti Leon Bejli (Bailey) dobio direktan crveni karton.

Lidersku poziciju na tabeli zauzima Borusija Menhengladbah sa 31 bodom iz 14 mečeva i ima bod više od Lajpciga, koji danas od 18:30 sati igra utakmicu u gostima kod Fortune Diseldorf.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.