PRIJELAZNI ROK

Aktuelni prvak se pojačava: Sarajevo ponudilo tri igrača za Fanima

Odšteta za Engleza koji je pod ugovorom sa Mladostašima do 15. juna 2021. godine je 200 hiljada eura

Fanimo u duelu sa Jamakom: Englez je minule jeseni odigrao 15 utakmica i postigao četiri gola, uz pet asistencija. Arhiv

Piše: G. Š. / Avaz.ba

14.12.2019

Uporedo sa rješavanjem trenerske križaljke, FK Sarajevo je već krenuo u „provjetravanje“ svlačionice, bez obzira što nakon uručenog otkaza Husrefu Musemiću još nije imenovan novi šef stručnog štaba aktuelnog prvaka i lidera bh. elite!

Dogovor klubova

Kako saznaje „Dnevni avaz“, prvi na listi želja je krilni napadač Mladosti iz Doboja kod Kaknja Matijas Fanimo (Matthias Fanimo), koji je minule jeseni odigrao 15 utakmica i postigao četiri gola, uz pet asistencija.

Tim povodom iz FK Sarajevo su već kontaktirali Mladostaše i za Engleza ponudili tri igrača – Gedeona Guzinu, Aladina Šišića i jednom mlađeg fudbalera.

Interesantno je to što je klub s Koševa sada ponudio dva od tri igrača – Guzinu i Šišića, koje je angažovao baš iz Mladosti. Naprimjer, bordo tim je ljetos za dolazak Guzinu dao prethodno dogovorene procente od transfera Nemanje Nikolića i Nemanje Anđušića koji su nedugo potom prodati u grčki Olimpijakos (kasnije posuđen Radničkom iz Niša), odnosno turski Trabzonspor (posuđen Balikesirsporu)!

Velika odšteta

Klub s Koševa za ta dva omladinska i mlada reprezentativca – izdanka Akademije FK Sarajevo, nije inkasirao ni marke!

S druge strane, treba naglasiti i to da se dvadesetpetogodišnji Fanimo nalazi i na listama želja Željezničara, Zrinjskog, Borca...

- Bilo je poziva, upita i interesovanja od strane naših vodećih klubova za Fanima, ali odgovorno tvrdim da nijedan klub u BiH ne može platiti obeštećenje, izjavio je alfa i omega Mladosti DK Mensur Mušija, koji tvrdi da je Fanimo je ponajbolji igrač Premijer lige BiH.

Navodno, odšteta za Engleza koji je pod ugovorom sa Mladostašima do 15. juna 2021. godine je 200 hiljada eura.

Tržišne vrijednosti

Trenutna tržišna vrijednost Fanima, prema njemačkom Transfermarktu, iznosi 300 hiljada eura.

S druge strane, Guzinine noge su procijenjene na 350 hiljada eura, a Šišićeva na 300 hiljada eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.