ITALIJA

Juventus bez Pjanića siguran protiv Udinezea, Bolonja savladala Atalantu

"Stara dama" opravdala ulogu favorita

Slavlje nogometaša Juventusa. AFP

Piše: J. A. / Avaz Sport

15.12.2019

Juventus je u okviru 16. kola italijanske Serije A opravdao ulogu favorita i na svom terenu pobijedio Udineze rezultatom 3:1. 

Domaćini su od početka kontrolirali susret, a do vodstva su došli u 9. minuti, kad je Kristijano Ronaldo (Cristiano) došao do jedne odbijene lopte unutar šesnaesterca i poslao je u mrežu Udinezea za 1:0.  U 21. minuti, Paulo Dibala (Dybala) postigao je gol, ali je sudija, nakon konsultiranja s VAR-om, odlučio poništiti pogodak zbog prethodnog igranja rukom.  

Juventus je udvostručio vodstvo u 37. minuti, kad je Ronaldo primio odličan pas u šesnaestercu i izbio sam na golmana. Portugalac je šutirao nisko u lijevi ugao i zabio za 2:0. Do odlaska na odmor, domaćini su postigli još jedan gol. Igrala se prva minuta sudijske nadoknade prvog dijela kad je Leonardo Bonuči (Bonucci) nakon kornera glavom pogodio za 3:0. Utješni gol za Udineze postigao je Inasio Puseto (Ignacio Pussetto) u 94. minuti susreta. 

Miralem Pjanić propustio je današnji meč zbog suspenzije. 

Bolonja je savladala Atalantu sa 2:1. Strijelci za domaću ekipu bili su Rodrigo Palasio (Palacio) i Andrea Poli, dok je za goste pogodio Ruslan Malinovski (Malinovsky). Bolonja je meč završila s igračem manje nakon što je Danilo u 89. zaradio drugi žuti karton. Milan i Sasuolo odigrali su meč bez golova 0:0. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.